Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 15 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

“Ochtendgekkie” Lienke legt uit wat vroeg opstaan en niet snoozen je kan brengen (spoiler: veel!)

Hoe begin jij de ochtend? Door een paar keer te snoozen, snel wat te eten en gehaast (en stiekem ook chagrijnig) aan het werk te gaan? Of door eerder op te staan zonder te snoozen en een paar uur voor jezelf te hebben voor de wereld veel van je gaat vragen? Na de nieuwste aflevering van de WorkJuice Podcast behoor jij tot die tweede groep mensen. Lienke de Jong van Dear Good Morning vertelt je hierin namelijk hoeveel voordelen vroeg opstaan en sporten heeft voor je gezondheid, geluk én carrière.

Vroeg opstaan is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig heeft Lienke niet alleen tips om eerder op te staan, maar ook om dat fris en energiek te doen. Daar willen we meer over weten!

Dear Good Morning

Lienke de Jong was bepaald geen ochtendmens toen ze zes jaar geleden besloot de challenge aan te gaan en een dagje een uur eerder op te staan. Dat is haar zo goed bevallen, dat ze inmiddels haar leven aan de ochtend heeft gewijd. Met haar online platform Dear Good Morning en gelijknamige boek hoopt ze anderen te inspireren om voortaan ook vroeger op te staan.

Lienke de Jong van Dear Good Morning ligt vrolijk in bed
Fotograaf: Lonneke Noordeloos

Want niet alleen uit eigen ervaring, maar ook door de onderzoeken die ze de afgelopen zes jaar bestudeerde en de succesverhalen die Lienke hoort, weet ze dat je door vroeg op te staan fitter, gelukkiger en succesvoller wordt. “Dat kan al door vier simpele stappen te volgen: beter slapen, eerder opstaan, fitter worden en meer motivatie.” In haar boek deelt Lienke deze succesformule, maar in de WorkJuice Podcast kan ze al een tipje van de sluier oplichten.

Na deze podcastaflevering heb je geen excuusjes meer om het niet in ieder geval te proberen. Lienke stelt je gerust: je hoeft echt niet je sociale leven op te geven en het lukt haar ook weleens niet om meteen naast haar bed te staan. Zo lang je 80 procent van de tijd maar wel genoeg slaap pakt en vroeg naast je bed staat, kan je al van de voordelen profiteren.

WorkJuice Podcast

In de WorkJuice Podcast hebben Sharon en ik het over uiteenlopende werkgerelateerde zaken die ons allemaal bezig houden. In de eerste aflevering vroegen we expert Fleur Brunninkhuis alles over stress en burn-outs. Ook leerden we onder andere al uit onze comfort zone stappen met YouTuber Marije van der Made en onderhandelen wat we waard zijn met onderhandelcoach Merel van der Wouden.

Dit keer is het dus de beurt aan Lienke de Jong van Dear Good Morning, die een hoop tips geeft om niet meer te snoozen en energiek naast je bed te staan. “Waarom zou je het niet gewoon eens proberen?, vraagt ze in de podcast.

Toch nog twijfels? De nieuwste aflevering van de WorkJuice Podcast met Lienke de Jong is nu te beluisteren via Spotify, Google Podcasts en iTunes.

Volg jij WorkJuice al op Instagram en LinkedIn?

Klaar met luisteren?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
“Ochtendgekkie” Lienke legt uit wat vroeg opstaan en niet snoozen je kan brengen (spoiler: veel!)
Sluiten