Boekreview: met Dear Good Morning kan íédereen een ochtendpersoon worden (ja, zelfs jij)

Ben jij het type dat ‘s morgens nog drie keer op de snooze-knop klikt voordat je je bed uitgaat, of spring je binnen 15 seconden mega energiek je bed uit zodra je de wekker hoort? Na het lezen van het boek Dear Good Morning weten we bijna zeker dat je bij die laatste groep kan horen.

In een eerder artikel heb ik al eens verteld dat ik ‘s morgens voor werk sporten heerlijk vind. Het is rustig in de sportschool, het verbetert je humeur en je krijgt er een flinke dosis energie van, waardoor je een frisse start maakt met je werkdag.

Maar toch, vaker dan ik zou willen, skip ik die sportschool ‘s morgens. Mijn bed ligt te lekker, het is weer donker ‘s morgens (wie heeft er nog meer last van een winterdip?), ik heb geen zin, er is altijd wel een excuus. Met het boek van Lienke de Jong,”ochtendgekkie” achter Dear Good Morning, wilde ik daar verandering in brengen. Spoiler: in twee dagen las ik het boek uit.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Dan hebben we heel goed nieuws: volgende week komt er een WorkJuice podcast online met Lienke van Dear Good Morning. Houd Spotify en Apple podcasts in de gaten.

Waarom iedereen Dear Good Morning zou moeten lezen

In het boek Dear Good Morning deelt Lienke de succesformule om wél elke dag fit en energiek op te staan. Beter slapen + eerder opstaan + fitter worden + motivatie houden = een enthousiast en succesvol leven.

Elke stap van die succesformule wordt uitvoerig besproken. Zo krijg je niet alleen op een grappige manier Lienkes eigen verhaal te horen, maar staan er in het boek ook veel ervaringsverhalen van andere mensen. Dat maakt het boek herkenbaar, en het geeft je het gevoel dat ook jij als avondmens binnenkort een liefhebber van de vroege ochtenduurtjes kunt worden.

Je hoeft overigens niet te denken dat je binnen één dag op een magische manier wordt omgetoverd tot een ochtendmens. Door verschillende schema’s achterin het boek in te vullen en bij te houden, kom je er vanzelf achter wat jouw ideale ochtendritme is. Of dat nou wakker worden om vijf uur of half acht is, dat ligt volledig aan jou als persoon.

Ik ben al een ochtendmens, is het boek dan nog steeds interessant?

Ja! Zoals ik in het begin van het artikel al zei, ben ik ook een ochtendmens. Maar door het boek te lezen weet ik nu ook wat ik moet doen als ik even níét zo veel zin heb. In het boek staan handige tips waarmee jij ervoor zorgt dat je die ochtend ownt. Om in Lienkes woorden te spreken: de ochtend is van jou. Laat de wereld zien wat jij kunt doen.

Dear Good Morning is uitgegeven door uitgeverij Lev en kost €20,99. Ben je niet zo’n lezer? Dan kan je ook luisteren naar het e-book, dat door Lienke zelf ingesproken is.

Meer boekentips

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Boekreview: met Dear Good Morning kan íédereen een ochtendpersoon worden (ja, zelfs jij)
Sluiten