Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Op de werkvloer 4 mrt 2020

Eindelijk! Nederlandse designers ontwerpen luxueuze kolfruimte de ‘Colve’

Op vlak van aantrekkelijke kolfruimtes op de werkvloer valt er nog veel winst te behalen. Want hoewel een kolfruimte een rustgevende, intieme plek zou moeten zijn, is de realiteit vaak alles behalve gezellig. Ontwerpers Remy en Wesley hebben begrepen dat dit anders moet. Als tegenreactie ontwierpen zij de Colve, de eerste mobiele kolfruimte van Nederland die luxe en rust uitstraalt.

Hoewel je werkgever wettelijk verplicht is om te zorgen voor een geschikte kolfruimte, waar ook nog eens bepaalde regels voor gelden (een ruimte die dicht kan, en waar niemand naar binnen kan kijken bijvoorbeeld), zijn er werkgevers die er niet de meest gezellige ruimte voor uitkiezen. Dat twee jonge mannelijke ontwerpers daar nu verandering in brengen, vinden wij helemaal fantastisch.

Meet de Colve

Het zijn Remy de Klein en Wesley Pabis die met het idee kwamen om een luxueuze, mobiele kolfruimte te bedenken. 21 februari is die kolfruimte – met de naam de Colve – gelanceerd.

Het resultaat is een houten cabine met stoffe panelen die de ruimte geluidsdicht maken. Binnenin is er een comfortabele stoel aanwezig, een kraantje met water en is er de mogelijkheid om de deur op slot te doen.

De Colve aankopen of leasen

Bedrijven die momenteel nog geen geschikte kolfruimte hebben voor het personeel, kunnen de compacte kolfruimte vanaf 13500 euro aankopen. Kleinere organisaties zouden daarnaast de mogelijkheid krijgen om de kolfruimte te leasen.

En daar heeft een organisatie alle baat bij, want “als werknemers naar huis moeten om te kolven of de ruimte is ongeschikt, duurt het vaak langer’’, zegt ontwerper Wesley tegen Het AD. Een kolfruimte die ontspanning en warmte opwekt daarentegen bevordert de toeschietreflex, wat uiteindelijk resulteert in tijdswinst.

Primeur voor Uber

Het eerste bedrijf dat de Colve besteld heeft is Uber. Wat ons betreft mogen er nog véél organisaties volgen.

Het ontbreekt de ontwerpers in ieder geval niet aan ambitie: “We hopen dat de Colve ook komt te staan bij stations, bibliotheken en andere plekken in openbare ruimtes. Of bijvoorbeeld bij festivals.’’

Wij zijn fan!

Meer over werken en moeder zijn?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Eindelijk! Nederlandse designers ontwerpen luxueuze kolfruimte de ‘Colve’
Sluiten