Tessa Ham
Tessa Ham Carrière 19 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de dagelijkse routine van Apple-baas Tim Cook

Sinds 2011 staat Tim Cook aan het roer bij Apple. Een goede keus van het bedrijf, want de 58-jarige CEO heeft ervoor gezorgd dat Apple het eerste bedrijf ter wereld is die maar liefst 1 triljoen waard is. Alhoewel Tim Cook zelf ook een multimiljonair is, koopt de zoon van een scheepswerf arbeider en een apotheker zijn onderbroeken gewoon in de sale. Cook wordt niet gemotiveerd door geld, en dat blijkt ook uit zijn leven.

Tim Cook praat liever over Apple dan over zijn eigen leven, maar toch is er door interviews in het verleden iets bekend over zijn dagelijkse routine.

Apple-baas Tim Cook staat vroeg op

Rond kwart voor vier/vier uur gaat de wekker. Wat hij in hemelsnaam zo vroeg gaat doen? E-mails lezen… Sowieso niet onze favoriete hobby, laat staan om 4 uur ’s nachts. Maar de Apple-baas moet bijna wel: hij krijgt 800 mails per dag, die hij grotendeels leest. Vorige week schreven we nog dat 2,1 miljoen Nederlandse werknemers de stortvloed aan mails die ze krijgen niet meer trekken. Wij doen het Tim Cook dan ook niet na.

Om 5 uur ’s nachts gaat Cook naar de sportschool. Niet die op de Apple-campus, hij heeft liever de privacy van een sportschool waar niet iedereen een medewerker van hem is. 😉 De man laat niet veel over zijn hobby’s los, maar het is wel bekend dat hij zijn gezondheid serieus neemt. Volgens Cook heeft zijn Apple watch hem geholpen fit te blijven en zelfs gewicht te verliezen.

Zijn stijl van leiding geven

De CEO is een veeleisende baas. Hij staat bekend om zijn marathon meetings en mailt zijn werknemers ook before én after hours. Cook mag dan misschien de eerste op kantoor zijn, hij is ook vaak één van de laatste die weggaat. Wel schuift hij vaak aan bij verschillende medewerkers in de kantine voor een lunch.

Alhoewel Tim Cook vroeg opstaat, vindt hij slaap wel belangrijk. Hij probeert elke nacht zo’n zeven uur slaap te pakken, wat betekent dat hij rond kwart voor negen weer zijn bed in duikt. De Apple-baas laat dus niet veel kwijt over zijn hobby’s, maar het lijkt ons dat hij daar ook niet veel tijd voor heeft. In interviews geeft hij dan ook toe een ‘workaholic’ te zijn.

Cook, die in 2014 uit de kast kwam als homoseksueel, is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Hij wil zijn fortuin weggeven aan het goede doel als hij overlijdt. “Je wilt de kiezelsteen in de vijver zijn die de rimpel van verandering teweeg brengt”, zegt hij daarover.

Meer dagelijkse routines

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de dagelijkse routine van Apple-baas Tim Cook
Sluiten