Tessa Ham
Tessa Ham Ondernemen 4 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit is de dagelijkse routine van Richard Branson (oprichter van Virgin)

Richard Branson is de oprichter van de Virgin Group, die ongeveer bestaat uit tweehonderd ondernemingen. De ondernemingen zijn onwijs verschillend: van Virgin Wines en Virgin Atlantic Airways tot Virgin Megastores en Virgin Galactic.

De multimiljonair heeft een privé-eiland en staat erom bekend dat hij houdt van een avontuurlijke playboy-achtige lifestyle. Hij is 68 jaar, maar is nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. Hoe ziet de dag van deze hippieachtige topondernemer eruit?

Vroeg op

Veel succesvolle ondernemers staan op om op tijden waar jij en ik ons nog tien keer zouden omdraaien. Ook Richard Branson staat vroeg op, om 5 uur ’s ochtends om precies te zijn. Hij slaapt het liefst met zijn gordijnen open, zodat hij wakker wordt van het zonlicht. “Het is moeilijk om niet enthousiast te zijn over de dag die komen gaat als het zonlicht door de ramen stroomt”, zegt Richard Branson daarover.

Sporten

Nadat hij vroeg is opgestaan, komt hij in beweging. Het liefste speelt hij tennis, maar als dat geen optie is, gaat hij zwemmen, fietsen, wandelen of hardlopen. “Als ik dichtbij de zee ben en er genoeg wind is, ga ik kitesurfen.” In een blogpost schreef hij dat hij kitesurfen aan iedereen aanraad. “Er is niets beter dan dat gevoel van vrijheid, blijdschap en één zijn met de natuur.”

Hij zegt dat zijn productiviteit enorm wordt geboost door elke ochtend te sporten. Volgens onderzoek heeft hij gelijk. Je bent wel 23 procent productiever wanneer je lichaam actief is geweest. Het werkt beter dan koffie en het effect van je work-out blijft de hele dag.

De rest van de ochtend

Richard Branson ontbijt altijd met zijn familie. Hij eet iets met veel vezels, zoals muesli en fruit. Met een kop thee ernaast, in plaats van koffie. Branson drinkt er wel twintig per dag. Daarna werkt hij zijn mail weg. “Ik wil graag vroeg online zijn, zodat ik ook beschikbaar ben voor onze kantoren in andere tijdzones.” Vervolgens checkt hij social media en het nieuws, wat er meestal toe leidt dat hij een blog schrijft.

Meetings

Richard Branson houdt niet van stropdassen en formele meetings. Meetings plant hij het liefst tijdens zijn lunch in, zodat de sfeer iets informeler wordt. Als de meetings niet tijdens de lunch zijn, doet hij ze lopend.

Hobby’s van Richard Branson

De founder van de Virgin Group houdt niet zo van tv kijken en doet liever dingen als schaken, yoga en Thai Chi. Ook zoekt hij graag op het avontuur op. Zo breekt hij graag wereldrecords… “Avontuur motiveert ons om doelen te stellen, onszelf te pushen en epische prestaties te behalen.”

Avondeten

Hij eet ’s avonds altijd met vrienden of familie. “Daar worden verhalen gedeeld en ideeën geboren”, zegt hij. Voor het verzamelen van ideeën heeft hij nog een gewoonte: hij draagt altijd een notitieboekje bij zich. Sommige van zijn meest succesvolle bedrijven zijn volgens hem succesvol doordat hij zijn ideeën altijd neer pent.

Hij gaat rond 11 uur ’s avonds naar bed. “Ik heb zo’n zes uur slaap per nacht nodig om de volgende dag hetzelfde – op een net andere manier – te doen.”

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Dit is de dagelijkse routine van Richard Branson (oprichter van Virgin)
Sluiten