Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Ondernemen 18 feb 2019

Dit is de dagelijkse routine van Mark Zuckerberg (CEO van Facebook)

Mark Zuckerberg, wie kent de naam niet. In 2004 richtte hij Facebook samen met zijn kamergenoten Dustin Moskovitz en Chris Hughes op, terwijl hij nog op de universiteit zat. Inmiddels is de 34-jarige man één van de jongste miljardairs ter wereld.

Hoe ziet een dag in het leven van de CEO van Facebook eruit? Wat is zijn dagelijkse routine?

Facebook checken

De oprichter en CEO van Facebook staat elke ochtend op om 8 uur. Het eerste wat hij doet als hij wakker wordt, is Facebook, Facebook Messenger én WhatsApp checken. En dan bedoelen we ook echt meteen. “Het is best een trieste situatie eigenlijk”, zegt hij daarover. “Ik heb lenzen en kan niet veel zien zonder. Maar voor ik mijn lenzen in doe, hou ik mijn telefoon heel dicht bij mijn gezicht om Facebook te checken.”

Alhoewel meer mensen natuurlijk meteen hun telefoon erbij pakken, is het voor Zuckerberg niet alleen om zijn persoonlijke updates te bekijken, maar ook om een professionele reden.

Sporten

Mark Zuckerberg sport drie keer per week. Het liefst gaat hij hardlopen met zijn hond Beast. Als hij eenmaal heeft gesport, is hij niet te picky wat hij gaat ontbijten. Hij pakt gewoon waar hij zin in heeft. Zuckerberg wil zijn tijd namelijk niet verspillen aan kleine beslissingen. Dat brengt ons op het volgende punt.

Hij draagt elke dag hetzelfde

Dit is iets wat je misschien al is opgevallen: Mark Zuckerberg draagt elke dag hetzelfde. Zijn ‘werkoutfit’ bestaat uit een spijkerbroek en een grijs t-shirt. Dat lijkt misschien saai, maar volgens Zuckerberg helpt het hem om zijn energie compleet te richten op belangrijke beslissingen op werk.

50-urige werkweek

Hij runt één van de grootste bedrijven ter wereld, dus is het niet heel verrassend dat hij meer dan 50 uur per week op kantoor zit. Ook als hij niet aan het werk is, probeert hij veel te leren. Zo leest hij elke twee weken een nieuw boek en leert hij het Chinese Mandarijn.

Elk jaar verzint hij een ander persoonlijk doel, zodat hij tijd vrijmaakt voor een bepaald onderwerp of expertise. Zo rende hij een jaar lang elke dag een mijl (1,6 kilometer) en besteedde hij een jaar aan het bouwen van een AI voor zijn huis.

Tijd met zijn familie

Hoe hij het voor elkaar krijgt met zo’n dagelijkse routine, weten we niet. Maar Zuckerberg brengt zijn kinderen elke dag naar bed, waar hij een traditioneel Joods gebed voorleest.

Meer dagelijkse routines

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit is de dagelijkse routine van Mark Zuckerberg (CEO van Facebook)
Sluiten