Dit is de dagelijkse routine van Elon Musk

CEO zijn van niet één, maar twéé bedrijven: Elon Musk bewijst dat het kan. Of Tesla en SpaceX al zijn tijd opslorpen? Daar kom je achter als je zijn dagelijkse routine leest.

Als er iets is wat we aan Elon Musk bewonderen is het wel zijn gedrevenheid en passie. Elon Musk is het type dat 100 uren in een dag lijkt te hebben. Haast onvermoeibaar, hoe doet hij het toch? We zetten de dagelijkse routine van Elon Musk op een rijtje.

Geen brekkie

Na een kort nachtje van gemiddeld zes uur vliegt mister Musk er meteen in. Ontbijt skipt ’ie liever. Niet dat we dat niet begrijpen, maar erg gezond is deze gewoonte niet. Eerder schreven we namelijk hoe een goed ontbijt een middagdip kan voorkomen.

Waar hij wel graag tijd aan besteedt? Douchen! Hoe druk Elon Musk het ook heeft, dit ritueel slaat hij nooit over.

Musks five minute sessions

Zijn dag zit vervolgens goed gevuld met werk dat opgedeeld is in zijn befaamde sessies van vijf minuten. Musk beschouwt dit als een productiviteits hack die garandeert dat elke vijf minuten van zijn dag tot in de puntjes gepland zijn. Hiermee hoopt hij geen minuut te verspillen aan onnodige dingen.

Om te vermijden dat zijn inbox vol met spammail zit, heeft Musk een geheime e-mail. Slimme jongen.

Lunchen vindt Musk meestal tijdverspilling, en veel van zijn lunchmaaltijden consumeert hij tijdens vergaderingen. Erg gezellig vinden wij dat niet, we raadden eerder ook al af om te lunchen achter je bureau.

Wekelijkse werkuren van Elon Musk

Het resultaat van zijn uitgestippeld werkleven? Gemiddeld 80 à 100 uur per week werken. We kunnen je garanderen: dat is heel, heel veel.

Je zou denken dat er naast al dat werk geen tijd overblijft voor ontspanning, maar Musk beweert het tegendeel. In de weekenden spendeert hij graag tijd met zijn vijf jonge zoontjes: Xavier, Griffin, Damian, Saxon en Kai. Wie zei dat werk en kinderen niet te combineren zijn?

Boekenwurm en sportfanaat

Daarnaast heeft Musk nog tijd om te sporten én om te lezen. Hoe dat mogelijk is begrijpen wij niet helemaal, maar goed: some people have it all.

Fun fact: Van tijd tot tijd houdt Musk ook van een stevig feestje. Als in: een chique kasteel in Engeland huren om er een reuzegroot spel verstoppertje te spelen. Dát is nu een gewoonte waar wij nog wat van kunnen leren.

Leren van de dagelijkse routine van CEO’s

 

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit is de dagelijkse routine van Elon Musk
Sluiten