Dit is de dagelijkse routine van Donald Trump

Toen Donald Trump werd verkozen als president van de VS bracht dat gemengde reacties teweeg. Desalniettemin is hij een wereldleider van formaat en staat hij aan het roer van één van de grootste wereldnaties. Benieuwd naar zijn dagelijkse routine? Dit is hoe zijn leven er doorgaans uitziet.

Zelf kan ik me totaal niet voorstellen wat het is om president te zijn van een land. Daarom ben ik stiekem wel erg benieuwd naar het dagelijks leven van mr. Donald Trump. Jij ook? Via Business Insider konden we een blik werpen op zijn routine.

Vroeg ontwaken

Iets wat veel topmanagers (zoals Elon Musk!) gemeen hebben met elkaar, is dat ze erg vroeg uit de veren zijn. Trump wordt namelijk rond 05:30 wakker en begint vanaf 06:00 met zijn telefoontjes. Voor het ontbijt neemt hij amper de tijd. Op de zeldzame dagen dat ’ie het toch doet, kiest hij voor de Amerikaanse combo bacon & eggs.

Twitter time

Je bent een beroemde Twitteraar of je bent het niet! Trump neemt elke ochtend de tijd om enkele tweets de wereld in te sturen terwijl hij naar Fox News kijkt.

Daarnaast zorgt zijn personeel ervoor dat hij een selectie krijgt van de meest relevante nieuwsberichten in de wereld. Op die manier kan hij inspelen op de actualiteit en is hij meteen op de hoogte van wat belangrijk is. Handig hoor!

Op naar West Wing

Vervolgens verlaat Trump het Witte Huis om naar zijn kantoor (The West Wing) te trekken. De gebeurtenissen en vergaderingen die daar plaatsvinden verschillen van dag tot dag, maar Trump zorgt er altijd voor dat er ten minste één tijdsblok is waarin hij geen vaste activiteit heeft. Hij noemt dit zijn ‘executive time’, een moment waarop hij tijd kan nemen voor allerlei uitvoerende taken.

Die executive times kunnen trouwens zo lang duren als hij zelf wil. Op sommige dagen is dat wel negen uur! Het feit dat niemand echt weet waar de president dan mee bezig is, botst wel op enige kritiek. Maar goed, als president van de Verenigde Staten kan je je wel wat veroorloven.

Fancy dinner?

Waar Trump niet uitgebreid ontbijt of luncht, neemt hij wél de tijd om lekker te dineren. Dat doet hij in het Witte Huis of in het steakrestaurant in het Trump Hotel (tja, waar anders natuurlijk). Meestal nodigt hij gasten uit die samen met hem een hapje komen eten. Gezellig!

We vermoeden dat dit soort diners wel eens kunnen uitlopen tot in de vroege uurtjes, want Trump staat erom bekend dat die maar drie à vier uur per nacht slaapt. Hij beargumenteert dit door te stellen dat iemand die twaalf uur per nacht slaapt, veel minder tijd heeft om topprestaties te leveren.

Wij vermoeden dat Trumps slaapritme niet zo heel gezond is, maar goed: wie zijn wij nou ook om te beslissen over Trumps doen en laten?

Meer dagelijkse routines

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit is de dagelijkse routine van Donald Trump
Sluiten