Voor en door ondernemende vrouwen: de CWC podcast van het Creative Women Collective

Hoe kun je het beste netwerken als ondernemende vrouw? Welke mindset moet je hebben om gemakkelijk geld te verdienen? En gaan vriendschap en zakendoen samen? Dat zijn allemaal kwesties die worden besproken in de CWC podcast van het Creative Women Collective – en nog veel meer.

Er zijn steeds meer podcasts voor en door ondernemende vrouwen, en vooral creatieve ondernemers hebben ruim de keuze. Ook de CWC podcast is gericht op vrouwelijke creatieve ondernemers, hoewel je er ook veel aan hebt als je niet in de creatieve sector zit. Of niet onderneemt, maar ‘gewoon’ in dienst bent – er zijn immers ook afleveringen over bijvoorbeeld zelfwaarde en mentale gezondheid.

De CWC podcast

Het Creative Women Collective is opgericht door Awura Abena Simpe, die jarenlang als advocaat werkte maar toen besloot het roer compleet om te gooien. Ze richtte het collectief op om creatieve ondernemende vrouwen een netwerk te bieden waarmee ze van elkaar zouden kunnen leren en elkaar konden helpen groeien. Het CWC organiseert inmiddels regelmatig events en bijeenkomsten, waar ondernemende vrouwen zich verenigen en geïnspireerd worden.

En er is dus de CWC podcast, ‘over het ondernemerschap, het vrouw-zijn en alles daartussenin’. Daarvan zijn nu drie seizoenen verschenen, dus er is al flink wat leerzaam en inspirerend luistermateriaal. In de meeste afleveringen praat Simpe met twee gasten: iemand uit het CWC-team en nog een andere creatieve ondernemer.

In de afleveringen over persoonlijke ontwikkelingen en geld komt bijvoorbeeld Charlotte van ’t Wout voorbij, Amber van The Social Good Girl praat over strategie en andere gasten bespreken onder andere grenzen stellen en geluk. Persoonlijke verhalen worden gecombineerd met handige tips, en dat is precies wat we zoeken in een podcast.

De meeste afleveringen duren tussen een halfuur en een uur, maar er zijn ook een aantal interessante ‘minisodes’. De CWC podcast is onder andere te beluisteren op Soundcloud, Spotify en Apple Podcasts.

Meer toffe podcasts voor ondernemers:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Voor en door ondernemende vrouwen: de CWC podcast van het Creative Women Collective
Sluiten