Cv-building: wat is het en hoe maak je een sterker cv?

Tegenwoordig is het lastig om op te vallen op de arbeidsmarkt. Er zijn zoveel mensen die zichzelf aanbieden aan bedrijven. Hoe zorg je er nou voor dat jij opvalt tussen al die andere mensen? Het is belangrijk dat je je cv ertussenuit laat springen. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk? Misschien is cv-building wel het antwoord.

Anno 2018 hebben steeds meer mensen hier last van. En om ervoor te zorgen dat je cv opvalt tussen al die anderen is er cv-building. Maar wat is cv-building precies en hoe werkt het?

Cv-building, wat is het nou eigenlijk?

Cv-building is eigenlijk niks anders dan actief bezig zijn met het bewerken van je cv. Je maakt ‘m waardevoller door (relevante) werkervaringen erbij op te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan vrijwilligerswerk en niet alleen je werkervaringen. Ook relevante kennis is handig om op je cv te zetten. Zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Starters kosten werkgevers vaak veel geld, doordat ze nog weinig praktische en gespecialiseerde kennis hebben en nog veel moeten leren. Cv-building is een manier om dit probleem op te lossen.

Zo kun je je cv opkrikken als je weinig ervaring hebt

Tips voor een sterker CV

Vooral mensen die nieuw binnenkomen stromen op de arbeidsmarkt, zoals studenten, doen hun voordeel met cv-building. Starters hebben namelijk vaak moeite met het vinden van een baan. Met deze tips heb jij in ieder geval een sterker cv.

Studieresultaten

Vooral dus voor starters is dit handig om op je cv te zetten. Het tonen van goede studieresultaten is een effectieve manier om jezelf te onderscheiden van de mede-kandidaten. Heb je dus een studie afgerond met een hoog cijfer? Zet het erop!

Trainingen of workshops

Heb je een training, cursus of workshop gevolgd? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een EHBO cursus. Zet het op je CV. Vaak zijn de vaardigheden die je tijdens trainingen leert voor veel functies inzetbaar. Naast het opdoen van vaardigheden geeft het aan dat je leergierig bent en de ambitie hebt om jezelf te blijven ontwikkelen.

Topsport

Nu zul je je misschien afvragen waarom je dit erop moet zetten. Maar heb je tijdens je studie aan topsport gedaan? Zet het er ook op. Sporten laat zien dat je doorzettingsvermogen hebt.

Eigen bedrijfje

Heb je een eigen bedrijf of werk je als freelancer/ZZP’er? Dit geeft aan dat je een ondernemend persoon bent, die risico’s durft te nemen en vol passie ergens naartoe wilt werken. En dat is waar werkgevers naar op zoek zijn.

Functie

Heb je een bijvoorbeeld bij een bijbaantje een leidinggevende functie gehad? Of heb je bestuursfuncties binnen studie-en studentenvereniging gehad? Dat laat zien dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt, beslissingen durft te nemen en mensen kunt aansturen.

Natuurlijk zijn er veel meer dingen die ervoor zorgen dat je cv opvalt en dat heeft dan niks met de inhoud (en dus met cv-building) te maken. Geef je cv bijvoorbeeld een hele andere opmaak dan dat simpele witte A4 formaat.

Meer lezen?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Cv-building: wat is het en hoe maak je een sterker cv?
Sluiten