Helft van Nederlanders heeft relatie of onenightstand gehad met collega

Tongen op de vrijmibo, dagdromen over een collega of een relatie met je manager. Het klinkt als een onderwerp voor zo’n boeketreeks, maar dit is echt niet alleen maar fictie. Maar liefst 51 procent van de Nederlanders heeft met een collega gedate. Daar blijft het niet bij: we hebben ook hete fantasieën – vooral de mannen – over onze collega’s.

Uit het onderzoek van Viking komen héél wat interessante feitjes. Zo bestonden de romances onder collega’s voornamelijk uit dates na een werkdag en zoenen bij het koffiezetapparaat. Maar ook uit onenightstands waar we achteraf spijt van hebben. Een relatie met iemand van je werk kan trouwens ook gewoon een happy ending krijgen hoor. Zeven procent van de ondervraagden is namelijk uiteindelijk getrouwd.

Je bent verliefd op een collega – wat nu?

Ruim 1 op de 5 relaties begint met lange blikken tijdens een vergadering of kletsend bij het koffiezetapparaat. Daarnaast bloeien er ook wat liefdes op bij de vrijmibo’s en het kerstfeest. Die relaties brengen wel de nodige problemen met zich mee. 70 procent van de Nederlanders die een relatie heeft gehad vond dit heel erg lastig. 44 procent had moeite met de relatie geheimhouden en 29 procent vond het moeilijk om om te gaan met roddelende collega’s. En dan heb je natuurlijk nog de aantrekkingskracht die je op de werkvloer moet negeren (28 procent). Of nou ja, moet… 25 procent van de millennials heeft weleens iets ondeugends uitgevreten met een collega op de werkvloer.

Seksuele fantasieën over collega

Tot een relatie of een onenightstand komt het overigens niet altijd. Soms blijft het bij een seksuele fantasie. Maar liefst 75 procent van de mannen heeft weleens een hete fantasie over een collega. Vrouwen zijn ook niet helemaal onschuldig: de helft van de vrouwen krijgt weleens rode oortjes.

Volgens Muel Kaptein, hoogleraar Business Ethics and Integrity, is het helemaal niet gek dat we weleens een oogje hebben op een collega. “Je werkt intensief samen en ziet elkaar meer dan je je buren ziet. Je deelt een passie voor hetzelfde werkveld en op die manier leer je elkaar beter kennen.”

Meer lezen?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Helft van Nederlanders heeft relatie of onenightstand gehad met collega
Sluiten