Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Werkplekken 25 juli 2019

Aan werkelijk alles is gedacht bij de nieuwe co-working space Via/Work

Als we één groot nadeel aan ondernemen moeten noemen, dan is het toch wel dat je (vaak) geen collega’s hebt om gezellig mee te lunchen, mee te sparren of om van te leren. Een co-working space kan dan de oplossing zijn. Maar je hebt tegenwoordig een enorme keuze aan co-working spaces. Welke is nou de juiste match voor jou?

Wij werken een dag bij verschillende co-working spaces in Nederland om jou met die keuze te helpen. Deze keer nemen we een kijkje in het gloednieuwe Via/Work, een co-working space net buiten Amsterdam in Diemen. Ideaal als je vaak klanten of opdrachtgevers ontvangt die niet uit Amsterdam komen.

Co-workingspace via/work

De co-working space

Via/Work vind je naast buurman Via/Hotel, een soort geüpgrade versie van een hostel (ook wel een poshtel genoemd). Tof aan deze co-working space is dat er niet alleen freelancers een plek kunnen huren, maar ook kleine teams en start-ups. Je kan met je team hier een kantoor huren en die naar eigen smaak aankleden.

Waar wij vooral erg blij van werden: aan werkelijk alles is gedacht bij deze co-working space. Zo zit er bij je huur elke maand een aantal uur vergaderen inbegrepen in een vergaderruimte. Die hebben dan weer muren die functioneren als whiteboard voor epische brainstorm sessies. En heb je toch nog wensen? Dan kan daar bij Via/Work altijd over gepraat worden.

Ben je zzp’er? Dan kan je plaatsnemen aan een bureau met fijne bureaustoel. Als je ter inspiratie even op een andere plek wil gaan zitten, is dat ook geen probleem. Fijne inspirerende plekjes zijn hier in overvloed. Wij zien ons zelf bijvoorbeeld gerust elke dag bungelen in de hangstoelen om met een andere co-worker te sparren.

Co-workingspace via/work

Het interieur

De co-working space scoort ook zeker punten met het geweldige interieur. Bij binnenkomst valt je oog meteen op de gele zwevende trap. Er zijn nog meer van zulke vette eyecatchers te vinden. Zo zijn er verspreid over het pand muurschilderingen met grote filmkarakters en -quotes te vinden.

Co-workingspace via/work

Op de begane grond vind je niet alleen de koffiebar, maar ook plekken om je klanten te ontvangen. Op de twee verdiepingen daarboven vind je fijne plekjes om gefocust aan de slag te gaan, flex bureaus en kantoren. Ook leuk: er zijn tafeltennis- en tafelvoetbaltafels!

Hoe zit het met eten en drinken?

Op elke verdieping is een keukentje te vinden waar je een kopje zwart goud kunt zetten om de dag goed te beginnen. Ook is er een koelkastje te vinden waar je lekker je eigen spul in kwijt kan. Zin om uitgebreid te lunchen? Geen zorgen, Via/Hotel heeft het restaurant The Dude, waar je alles kan krijgen van een burger tot een poké bowl.

The Dude van Via Hotel Amsterdam

Oplettende lezers merkten het misschien al op, maar The Dude is vernoemd naar het hoofdpersonage uit de cultfilm The Big Lebowski. Dat komt dan ook terug in de inrichting van het restaurant, die overigens net zo on point is als de co-working space. Het is zo’n interieur waar je steeds weer meer toffe details weet te spotten, zoals bijvoorbeeld een discoballetje aan het plafond.

Voorzieningen

We hebben al een paar voorzieningen aangestipt, maar we zetten ze nog één keer op een rij:

  • Vergaderruimte
  • Printen
  • Koffiebar
  • Geweldig internet
  • 170 parkeerplaatsen
  • Flexibele contracten
  • Schoonmaak services
  • Volledig gemeubileerd
  • Gemeenschappelijke ruimtes

Prijzen

Geïnteresseerd? Je kunt een flex desk huren voor 125 euro per maand. Liever een vaste plek, waar je bijvoorbeeld ook een tweede scherm neer kunt zetten? Je huurt een dedicated desk voor 175 euro per maand. Als je echt een kantoor wil huren, kun je contact opnemen voor de prijs via de website.

Adres Via/Work

Je vindt Via/Work op Diemerhof 32 in Diemen. De co-working space ligt op loopafstand van treinstation Diemen Zuid en metrostation Venserpolder. Ook ben je in zo’n vijf minuten op de A10.

Voor nu even werken in een koffietentje?

Reageer op artikel:
Aan werkelijk alles is gedacht bij de nieuwe co-working space Via/Work
Sluiten