Tessa Ham
Tessa Ham Leren 19 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Wait, whut – komt de chronologische feed van Instagram terug?

Begin 2016 namen we – onder luid protest – afscheid van de chronologische feed van Instagram. Sindsdien laat de app je content zien waarvan het algoritme denkt dat het interessant is voor jou. Maar er is hoop: de kans bestaat dat de chronologische feed een comeback maakt!

Naast de gewone feed werkt Instagram nu namelijk aan een ‘Latest Posts’ feed. Dit is alles wat we weten over de nieuwe feed en de softwareontwikkelaar die het nieuws heeft ontdekt.

Chronologische feed is prototype

First things first: de chronologische feed is nog niet terug, maar er bestaat een mogelijkheid dat de ‘Latest Posts’ feed er gaat komen. Volgens Instagram is de nieuwe functie slechts een prototype en hebben ze nog geen plannen om ‘m te lanceren.

Maar, volgens planningstool Later, zou het niet de eerste keer zijn dat een veelgevraagde functie op deze manier wordt gelanceerd.

Verborgen in de code

Softwareontwikkelaar Jane Manchun Wong was de eerste die het nieuwe prototype ontdekte, verborgen in de code van Instagram. Volgens haar research zal de nieuwe feature een pop-up zijn die verschijnt als je de app opent.

Als je vervolgens op ‘See Posts’ drukt, zal je naar een scherm worden gebracht waar je de meest recente posts kunt bekijken. Druk je op ‘Not Now’? Dan ga je naar de standaard feed waar we inmiddels aan gewend zijn.

Naar aanleiding van de ontdekking van Wong, laat Facebook weten momenteel niet van plan te zijn de feature te testen. Maar het is niet de eerste keer dat Instagram intern een prototype maakt van een nieuwe feature, voordat het wordt getest.

Verborgen likes

Het was zelfs Wong die als eerste de ‘verborgen likes’ ontdekte. Ze onthulde de feature op Twitter twee weken voordat Instagram het publiekelijk ging testen. Hopelijk merkt Instagram de buzz rondom de ontdekte ‘Latest Posts’ feed op, en gaan ze de feature toch binnenkort testen!

Mocht de feature werkelijkheid worden, dan is het weer belangrijker dan ooit om de beste tijd om te posten te ontdekken.

Meer Instagram?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Wait, whut – komt de chronologische feed van Instagram terug?
Sluiten