Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Ondernemen 22 apr 2021

Dit bedrijf stelde Moeder Natuur aan als CEO en roept anderen op hetzelfde te doen

Het is vandaag Earth Day: een dag die in het leven is geroepen om ons te inspireren om meer voor onze aarde op te komen. Dat is hard nodig, want Moeder Natuur schreeuwt om onze aandacht. De overstromingen, bosbranden en stijgende zeespiegel maken op een pijnlijke manier duidelijk dat het anders moet. Plantaardig kaasmerk Willicroft heeft daarom een nieuwe CEO aangesteld: Moeder Natuur zelf.

Op Earth Day roept Willicroft andere bedrijven op om hetzelfde te doen.

Moeder Natuur als CEO

Hoe zit dan, Moeder Natuur als CEO? En hoe gaat dat onze aarde helpen? Dat zit zo: Moeder Natuur is niet gebonden aan het menselijke kortetermijndenken en zal altijd beslissingen maken met de volgende vijf generaties in haar achterhoofd.

“Moeder Natuur is het beste kompas wat je als bedrijf kunt volgen”, zegt Brad Vanstone. Als kleinzoon van een zuivel kaasboer raakte hij geïnspireerd om een plantaardig alternatief op de markt te brengen. Hij richtte Willicroft op om de negatieve impact van dierlijke zuivelproductie tegen te gaan en biedt met zijn bedrijf een smaakvol maar plantaardig alternatief voor kaas.

Plantaardige kaas van Willicroft
Bron: Willicroft

“Geen enkel bedrijf is perfect”, legt hij verder uit. “Maar zorg ervoor dat je al vanaf het begin rekening houdt met het maken van een positieve impact op de planeet.”

“Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om dit nog in je bedrijfsvorming te implementeren.”

Eerste impactvolle verandering bij Willicroft

Eerder dit jaar droeg Vanstone als CEO het stokje over aan Moeder Natuur. En de eerste zeer impactvolle verandering onder haar bewind is al doorgevoerd. In plaats van cashewnoten uit Afrika worden nu lokale bonen gebruikt voor de plantaardige kazen van Willicroft. Dit zorgt bij de productie voor een vermindering in C02-uitstoot.

Screenshot website Willicroft
Bron: Screenshot website Willicroft - Team Pagina

Moeder Natuur als de CEO is natuurlijk een mooi statement. In de praktijk betekent het dat je de aarde en het milieu aan het hoofd van je bedrijfsvoering zet: bij elke beslissing die je neemt vraag je je af wat het beste is voor Moeder Natuur. Wat zou zij willen?

“Het gaat om het planten van een nieuw zaadje”, zegt Vanstone. “Als dit idee eenmaal genesteld is, begint het te groeien en kun je er in je bedrijfsvoering niet meer omheen. Bovendien is het werken aan een hoger doel de beste motivatie waar we als team om kunnen vragen. Op deze manier wordt duurzaamheid echt onderdeel van je bedrijf.”

Op dit moment hebben onder andere VeggiHap, Sauercrowd, Nooch footwear en Seamore zich al aangesloten. Ook zij maken Moeder Natuur de CEO van het bedrijf. Wil jij hetzelfde doen? Via de webite van Willicroft kun je Moeder Natuur ook aannemen. Wanneer je geen eigen bedrijf hebt, kun je via de vorige link ook een bedrijf – of zelfs je eigen baas – challengen om dezelfde stap te nemen.

Dit nieuwe huidverzorgingsmerk redt het regenwoud in plaats van het te verwoesten

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Dit bedrijf stelde Moeder Natuur aan als CEO en roept anderen op hetzelfde te doen
Sluiten