Cathelijne Blok
Cathelijne Blok Nieuws 10 apr 2020

Cathelijne Blok over het nieuwe normaal: “Mijn ochtendroutine lijkt nu een vage herinnering”

Het snerpende geluid van de wekker. Drie keer snoozen en dan wierp ik mezelf uit bed. Koffie nummer één. Blende doorscrollen. Favoriete podcast op. Koffie nummer twee. Uurtje sporten. En dan aan de bak met mijn mailbox. Dit was mijn standaard ochtendroutine tot ongeveer drie weken geleden.

Het lijkt nu een vage herinnering en voelt als een eeuwigheid geleden.

Weggevallen routine

Ik heb geen idee waar die hele routine is gebleven. Zal ik nog die wekker zetten? En hoe laat sta ik dan op? Heb ik eigenlijk nog onbeantwoorde mails in mijn mailbox? En hoe kan ik sporten op mijn balkon van anderhalve meter?

Thuiswerken was voorheen een woord, wat aangaf dat je ergens anders zat dan op kantoor. Nu is je huis je kantoor en andersom. Het vinden van een ‘normaal’ ritme was altijd mijn houvast. Zoals mijn moeder vroeger al zei in tijden van studie stress:

“Gewoon rustig doorgaan.”

Maar hoe?

Alleen hoe blijf je rustig in tijd waarin we niet eens meer weten wat überhaupt normaal is. Je werkt ineens thuis. Geen collega’s naast je aan het bureau, maar uitzicht op je huisgenoot in pyjama. En de volgepropte agenda is nu volgepropt met FaceTime afspraken en Houseparty meetings. Of misschien zit je ineens wel helemaal thuis zonder die vaste baan.

Een ongewone situatie, die de komende tijd de normale situatie gaat worden. Niet gek dat we alles even opnieuw moeten uitvinden. En we ons hier ook soms onzeker en teneergeslagen door kunnen voelen. Want waar dit heengaat, dat weten we niet. Het enige wat we kunnen doen is rustig doorgaan.

Rustig doorgaan met praten met je beste vriend, maar nu via FaceTime. Koffiedrinken via Houseparty met je collega’s. Of yoga, maar dan op je balkonnetje en een YouTube klasje van je favo leraar. We zijn misschien lichamelijk op afstand, maar we zijn tegelijk dichter bij elkaar dan ooit.

Lees ook de vorige column van Cathelijne: “We zijn allemaal alleen, maar toch ook samen – in hetzelfde onzekere wiebelende schuitje”

De columns van Cathelijne Blok, oprichter van het feministische The TittyMag lees je elke twee weken op WorkJuice! Bekijk ook eens de website van The TittyMag en volg Cathelijne op het Instagram-account van The TittyMag of haar eigen account.

Even voorstellen: onze nieuwe columniste Cathelijne Blok

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Cathelijne Blok over het nieuwe normaal: “Mijn ochtendroutine lijkt nu een vage herinnering”
Sluiten