Deze vraag is het geheim achter het succes van CEO en miljardair Sara Blakely (Spanx)

Met welke mindset zijn succesvolle mensen groot geworden? Dat is misschien wel één van de meest leerzame vragen die je kunt gebruiken voor je eigen carrière. Vooral als het beste advies dat die mensen ooit hebben gehad, helemaal niet is wat je zou verwachten.

Neem Sara Blakely. Zij richtte in 2000 Spanx op, een inmiddels enorm groot bedrijf dat onder andere shapewear, ondergoed en panty’s verkoopt. Al in 2002 kreeg ze dan ook een prijs voor ‘Ondernemer van het jaar’. 10 jaar later werd ze door Time Magazine bovendien gerekend tot de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld, en o ja, werd ze door Forbes de jongste ‘self-made‘ vrouwelijke miljardair genoemd.

Hoe ze daar is gekomen? Door te falen.

Het carrièreadvies van Sara Blakely

Jup, je las het goed. Toen Inc. haar vroeg wat het beste carrièreadvies was dat ze ooit had gekregen, antwoordde Blakely dat haar vader haar vroeger elke week vroeg waar ze in had gefaald die week. Niet om haar af te kunnen branden of te kunnen troosten, maar om haar een high-five te geven. Want falen hoort bij het leven en is nodig om te kunnen leren.

Falen is helemaal niet erg, het is zelfs goed.

Lees ook: Perfectionisten opgelet: 5 tips tegen perfectionisme

Sara Blakely vertelt dat ze overal om zich heen mensen ziet die hun dromen niet na durven jagen en niet het meeste uit hun onderneming halen, omdat ze bang zijn om te falen. Maar omdat haar altijd was geleerd dat falen gewoon iets was wat gebeurde op weg naar betere dingen, had zij daar geen last meer van, en dat is enorm waardevol. (Schrijven jullie mee met deze nuttige opvoedtip?)

Dus: sta deze week niet alleen stil bij je successen, maar ook bij waar je in hebt gefaald. En wees dan niet boos op jezelf, maar juist trots. Dat is niet alleen beter voor je eigen mentale gezondheid, maar duidelijk óók voor je carrière.

Meer nuttig carrièreadvies:

Inc.

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze vraag is het geheim achter het succes van CEO en miljardair Sara Blakely (Spanx)
Sluiten