4 dingen die je voor je carrière kan doen die niets met je baan te maken hebben

We willen er allemaal voor zorgen dat onze carrière vlekkeloos gaat. En vaak doen we dat door de standaard dingen als: je deadlines halen, kwalitatief werk produceren of promoties najagen. Maar er zijn ook een heleboel dingen die je carrière kunnen boosten, terwijl ze niks (of bijna niks) met je baan te maken hebben. Geloof ons: zelfontwikkeling is een must als je wil groeien in je werk.

4 dingen die je voor je persoonlijke carrière kunt doen

Je carrière boosten hoeft echt niet per se binnen de muren van je kantoor. Dus, zit jij niet te wachten op extra kantooruren, maar wil je wel je zelfontwikkeling bevorderen? Wij hebben een paar suggesties voor je op een rijtje gezet.

Maak een portfolio website

Niets is beter om je werk aan anderen te kunnen laten zien. Misschien doe je dit alleen bij vrienden of familie, maar tijdens een sollicitatie is het ook ideaal om te laten zien wat je allemaal al kunt. Dan is een eigen portfolio website wel zo fijn.

Maak tijd vrij om te beginnen met het samenstellen van je eigen werk. Of je nu op zoek bent naar een baan, of gewoon jezelf een naam wilt geven in jouw vakgebied, een website zal wonderen doen voor je carrière en uiteindelijke carrièredoelen. Dat hoeft echt niet moeilijk te zijn, met sites als WordPress en Wix heb je zo een website opgezet.

Probeer nieuwe dingen uit

Je wil je carrière boosten, maar dat maakt ook ruimte voor nieuwe interesses. Dus, ga lekker je gang en pak eindelijk een camera en probeer fotografie. Of meld je aan voor een online cursus die je de basisprincipes van een bepaald iets leert. Het is nooit erg om nieuwe vaardigheden te leren – en misschien kun je ze ook gewoon mee naar kantoor nemen!

12 ideeën voor je bullet journal die je helpen bij je carrière

Lees

Ja, echt. Lezen is de manier om nieuwe dingen te leren. En heeft het boek niks met je carrière te maken? Dan is dat géén probleem. Er zijn ook genoeg boeken met inspirerende verhalen. Er is niets beter dan te kunnen ontspannen terwijl je ook weet dat je jezelf (en je carrière) een plezier doet. Dus schrap je plannen en ga lekker lezen!

Dit vind je vast leuk: De boeken die Bill Gates in 2018 zijn bijgebleven

Rust uit en laad op

Het allerbelangrijkste uit dit rijtje. Zorg ervoor dat JIJ je goed voelt. Je moet niet teveel willen. Af en toe niks doen is belangrijk voor ons, maar vaak vergeten we dat nog wel eens. Als je helemaal bent opgeladen heb je weer een frisse blik en zit je lekkerder in je vel. Wie wilt dat nou niet?

Must read: Even niets doen is ook een optie

Verder lezen

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
4 dingen die je voor je carrière kan doen die niets met je baan te maken hebben
Sluiten