5 ideeën voor een carrière bucket list

De bucket list is inmiddels een geïntegreerd begrip, maar heb je al eens gedacht aan een bucket list voor je carrière? Hierop kun je alles schrijven wat je ooit in je carrière wil bereiken. Van het geven van een TED-Talk tot het schrijven van een boek. Niets is te gek op deze lijst. Toch is het ook goed om wat kleinere doelen op je bucket list te zetten. Deze kun je proberen voor het einde van het jaar te bereiken en helpen je uiteindelijk je grootse dromen te behalen.

Om je van wat inspiratie te voorzien, zetten wij alvast vijf ideeën voor je op een rijtje.

Het starten van een side hustle

Wanneer je WorkJuice vaker leest, weet je dat we hier op de redactie fan zijn van een side hustle. Zeker als je ook nog iets doet waar je écht blij van wordt. Van het woord ‘passieproject’ krijg je misschien jeuk, maar wat ons betreft is dit wel de essentie van een side hustle. Dat je er ook nog eens geld mee verdient, is alleen een leuke bijkomstigheid.

Het beginnen van een side hustle behoort op je carrière bucket list, omdat het je hoe dan ook verder brengt. Misschien is het wel de start van een succesvolle onderneming – je weet wel, de onderneming die je jouw eigen boek gaat bezorgen. Maar hoe je side hustle uiteindelijk ook uitpakt, gaandeweg leert het je waardevolle lessen waar je je hele leven profijt van gaat hebben.

Side hustle starten? In 8 stappen van geen idee naar succesvolle business

Een mentor vinden

Nog zoiets waar je je hele leven profijt van gaat hebben, maar waar veel mensen toch niet aan durven te beginnen. Bij WorkJuice zijn we niet alleen fan van side hustles, maar ook van lijstjes. Pak er daarom pen en papier bij en schrijf alle mensen op die je inspireren en motiveren. Dat kan bijvoorbeeld ook Michelle Obama zijn – het maakt even niet uit hoe bereikbaar deze mensen zijn.

Vervolgens kun je de mensen op je lijstje een bericht sturen, beginnend met de persoon tegen wie je het meest opkijkt. Dit kan via een mailadres die je op hun website vindt, of via social media zoals LinkedIn of Instagram. Het zou natuurlijk kunnen dat je een nee moet incasseren, maar in het ergste geval heb je iemand die je inspireert een compliment gegeven.

Tip: vraag niet meteen of iemand je coach je wil zijn, maar vraag of diegene tijd heeft voor een (virtueel) kopje koffie.

Een grote investering in jezelf

We snappen het: investeren in jezelf is best spannend. Want wat nou als het weggegooid geld blijkt te zijn? Wat nou als je wordt geconfronteerd met eigenschappen van jezelf waar je niet mee geconfronteerd wil worden? Of wat zullen andere mensen wel niet denken?

Maar het doen van een grote investering in jezelf – of dat nou een coach, cursus of startkapitaal voor je eigen bedrijf is – zal je helpen uiteindelijk die grotere dromen op je bucket list te behalen. Je zal namelijk dit doel serieuzer nemen als je er ook echt in durft te investeren.

Het vinden van een goede work-life balance

Wij zijn helemaal vóór ambitie en het behalen van je doelen, maar ook voor de rust nemen die je nodig hebt. Wij geloven namelijk dat die rust je op de lange termijn verder gaat brengen. Het vinden van een goede work-life balance kan dan ook niet ontbreken op je carrière bucket list.

Maar wie een druk sociaal leven, ambities, lieve familie en een goede gezondheid belangrijk vindt, weet dat deze onderdelen balanceren makkelijker gezegd is dan gedaan. Toch is er maar één manier waarop je ook maar in de buurt van dit doel kunt komen: door het de prioriteit te geven.

Begin dit jaar met het plannen van je weken en maanden, zodat je zeker weet dat je tijd hebt voor alles waar je tijd voor vrij wil maken – inclusief dat avondje op de bank met een lekkere fles wijn.

12 self-care ideeën die je vanaf nu elke maand kan inplannen als afspraken met jezelf

Plan je volgende grote carrièrestap

Kijk eens naar de grote doelen op je carrière bucket list. Als het inderdaad je droom is om ooit een TED-Talk te geven, kan dat doel heel ver weg en onbereikbaar lijken. Daarom is het goed om de stappen daar naartoe ook op je bucket list te zetten.

Welke stappen moet jij bereiken om uiteindelijk bij de TED-Talk uit te komen? Die kun je ook op je bucket list zetten. In dit geval is dat bijvoorbeeld:

  • Een cursus presenteren volgen
  • Instagram Live(s) of webinar geven waarin jij je kennis deelt
  • Eerste spreekklus

You get the point! Zo lijkt dat grotere doel alweer een stukje dichterbij.

Zo verander je jouw fixed mindset in een growth mindset voor meer succes

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 ideeën voor een carrière bucket list
Sluiten