Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 14 nov 2021

9 perfecte cadeaus voor een gestresste vriend(in) of familielid

De Sint is weer in het land en dat is elk jaar weer een teken dat we aan onze cadeaus voor de feestdagen moeten denken. Wij maakten daarom een gift guide voor de vriend(in) of het familielid in je leven dat altijd gestresst is en wel een relaxend cadeau kan gebruiken.

Maar laten we even eerlijk zijn: na de jaren die wij hebben gehad, zouden we allemaal blij zijn met deze 9 perfecte cadeaus.

Cadeaus voor een gestresste vriend(in) of familielid

verzwaringsdeken van Slaap City
Bron: Slaap City

Een verzwaarde deken

Een verzwaringsdeken bootst het gevoel van knuffelen of inbakeren na. Dat fijne gevoel kunnen we eigenlijk allemaal weleens gebruiken – niet alleen als we gestresst zijn. Het moet wel je ding zijn, maar in een onderzoek meldde 63 procent van de deelnemers dat ze zich al kalmer voelden na slechts vijf minuten onder een verzwaarde deken te hebben gelegen.

Het 6 minuten dagboek
Bron: Paagman

Het 6 minuten dagboek

Dit dagboek kost elke dag zes minuten om in te vullen, drie minuten als je wakker bent geworden en drie minuten voor het slapen. De invuloefeningen zijn bedoeld om de eigenaar op de lange termijn gelukkiger en tevredener te maken. Onderzoek wijst uit dat dankbaarheid inderdaad stressverlagend kan werken.

puzzel cadeau
Bron: Jiggy

Puzzel die je op kunt hangen

Puzzelen werkt voor veel mensen meditatief en zorgt daarom voor minder stress. Hoe leuk is het als je jouw werk daarna kunt inlijsten en ophangen? Jiggy puzzels hebben niet alleen geweldige illustraties van artiesten, maar komen ook met speciale lijm, zodat je ‘m na afloop op kunt hangen. Hierboven zie je een kerstige puzzel, maar ze hebben nog veel meer toffe prints.

massageapparaat
Bron: LifeGoods

Een massageapparaat

Wie is er nou geen fan van massages? Je kunt natuurlijk ook een heerlijke massagebon cadeau doen, maar met dit massageapparaat is het zo vaak feest als je vriend(in) of familielid zelf wil. De recensies van dit apparaat van LifeGoods zijn in ieder geval lyrisch.

plant
Bron: Plantsome

Een onderhoudsarme plant

Onderschat de kracht van planten niet. Deze groene vrienden hebben eindeloos veel voordelen in ons thuiskantoor (ze maken ons productiever, creatiever én blijer). Deze plant van Plantsome is ook nog eens heel erg luchtzuiverend en is ideaal voor mensen zonder groene vingers.

storytel giftcard
Bron: Storytel

Storytel abonnement

Nog zo’n activiteit die je stress verminderd: lezen. En met Storytel heb je toegang tot meer dan 250.000 verhalen. Natuurlijk kan je vriend(in) of familielid ook een luisterboek opzetten tijdens een wandeling of een chillsessie op de bank: even relaxend wat ons betreft!

pillow spray
Bron: De Bijenkorf

Pillow spray

We hoeven je vast niet meer te vertellen hoe belangrijk slaap is, na de WorkJuice Podcast met slaapcoach Mark Schadenberg. Deze Sleep Pillow Spray (verkrijgbaar bij De Bijenkorf) komt dan ook als geroepen. Extra fijn: hij is duurzaam.

waterfles HidrateSpark
Bron: HidrateSpark

Moderne waterfles

Met deze supermoderne waterfles is het bijna onmogelijk om niét genoeg water te drinken. Hij herinnert je er namelijk aan wanneer je moet drinken en houdt via een app bij hoeveel water je al hebt gedronken.

Lush adventskalender
Bron: Lush

Lush adventskalender

We kunnen geen gift guide voor gestresste geliefden maken, zonder het woord ‘bruisbal’ te laten vallen, toch? Met deze Lush adventskalender heeft de gelukkige ontvanger niet alleen elke dag van december een cadeautje (tot kerst), maar kan ze ook elke dag een self-care momentje creëeren.

19 x inspiratie – De ultieme Christmas gift guide voor je ambitieuze vriendin, zus of moeder (of natuurlijk jezelf)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
9 perfecte cadeaus voor een gestresste vriend(in) of familielid
Sluiten