Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 9 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Na deze 8 voorbeelden wil je jouw bureau nooit meer tegen de muur zetten

Loop een willekeurige home office binnen in Nederland en het bureau staat ergens in de hoek tegen de muur geduwd. Het is nou eenmaal een gewoonte geworden dat een bureau tegen de muur hoort te staan. Zonde, want een bureau in het midden van de kamer geeft de ruimte binnen no time een upgrade.

We verzamelden 7 voorbeelden waarin je de voordelen van een bureau die niet tegen de muur staat, goed kan zien. Wedden dat je hierna ook met meubilair gaat slepen?

Minder ruimte?

We snappen wel waar de gewoonte om je bureau tegen de muur te zetten vandaan komt. Het is waar dat je bureau op deze manier de minste ruimte inneemt. Dus als dat je ultieme goal is, go for it. Maar onthoud wel dat dit je thuiskantoor is. Het bureau zou het belangrijkste meubel in de kamer moeten zijn.

Daarnaast is het maar hoe je het bekijkt: een bureau van de muur af zorgt ook juist voor extra ruimte. Verticale kastruimte, om precies te zijn. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de muur achter het bureau leeg te laten of bijvoorbeeld kunst op te hangen in de vorm van een gallery wall. Maar je kunt de vrijgekomen muur ook heel goed gebruiken voor een kastenwand.

Opbergruimte heb je namelijk nooit genoeg in een home office en het staat ook nog eens geweldig.

Tegen de muur aankijken

Als je erover nadenkt, is het ook wel gek dat je jouw hele werkdag tegen een muur moet aankijken. Lekker inspirerend! Het is juist zo fijn aan een thuiskantoor dat je je ei helemaal kwijt kan in de inrichting. Dan is het zonde als je daar de hele dag met je rug naartoe zit.

Upgrade

Je hoeft echt geen ultramodern thuiskantoor te hebben, om je bureau op deze manier in de ruimte neer te zetten. Met werkelijk elke interieurstijl staat het tof om het bureau van de muur af te zetten én geeft het de kamer meteen een upgrade. Het staat een stuk professioneler en chiquer.

Ben jij al om?

Meer tips om je home office in te richten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Na deze 8 voorbeelden wil je jouw bureau nooit meer tegen de muur zetten
Sluiten