Broei in Utrecht: een gezellige pitstop voor een paar uurtjes

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Broei in Utrecht

Ben je op zoek naar een werkplek in Utrecht? Dan zie je door de bomen misschien het bos niet meer. Er zijn er te veel om te tellen. Broei is een gezellige werkplek in Utrecht Vaartsche Rijn en zit op een loopafstand van het station.

De werkplek

Broei is een gezellige, maar drukke werkplek in Utrecht. Gelijk al als je binnenkomt word je namelijk ontvangen door de gezelligheid en drukte van de mensen. Goed, nadat ik uiteindelijk tussen de drukte een plekje had gevonden, stalde ik mijn spullen uit. Bijna gelijk kwam er iemand van het personeel naar me toe om mijn bestelling op te nemen. Na flinke keuzestress door de menukaart ben ik gegaan voor een warme chocolademelk. Een keertje wat anders dan koffie en net zo lekker met dit koude weer.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik m’n concentratie wel kwijt was geraakt toen ik hier een paar uurtjes zat. Mensen komen hier natuurlijk ook gewoon naar toe om bij te praten, maar als je hier komt om te werken kan je dat best wel afleiden. Broei is dus een fijne plek om voor een paar uurtjes te gebruiken als werkplek of als een pitstop tussendoor. Helaas niet geschikt (voor mij) om een hele dag te werken.

Het interieur

De buitenkant is niet heel bijzonder, maar zodra je bent binnengestapt, ziet het er ineens heel anders uit. Het kleurenthema in Broei is groen, wit en bruin. Het zorgt voor een gezellige sfeer en de drukte van mensen helpt daar zeker nog een handje aan bij.

Het interieur in Broei is eigenlijk vrij simpel gehouden, wat gelijk ook wel weer zorgt voor een knus gevoel. Met verschillende planten en muurdecoraties is er trouwens wel voor gezorgd dat het totaal niet saai is, maar juist speels is.

De menukaart van Broei

Voor ontbijt, brunch, lunch of diner ben je bij Broei aan het juiste adres. Oh, en ook voor een lekkere snack tussendoor kun je hier terecht. Toen ik op de menukaart keek, bleef ik wel even hangen bij een item die ik nog nooit ergens anders heb gezien. Gefrituurde spruitjes, hoe origineel is dat? Sowieso krijgt de menukaart van Broei trouwens een dikke plus van ons! Alles op de kaart is vegetarisch en veel dingen zijn ook voor de vegans onder ons geschikt. De warme chocolademelk die ik bijvoorbeeld had besteld, was van pure chocolade.

Pluspunten

  • Vegan/vega proof
  • Goede wifi
  • Stopcontacten zijn aanwezig
  • Vriendelijk personeel

Minpunten

  • Redelijk prijzig
  • Niet geschikt om een hele dag te werken
  • Druk en daardoor veel geluid
  • Je kunt alleen pinnen (niet echt een minpunt, wel goed om te weten)

Adres en openingstijden

Broei heeft zeven dagen in de week de deuren voor je open staan van 9 uur tot 22:00 uur. De zaak is te vinden aan de Oosterkade nummer 24. In Utrecht Vaartsche Rijn dus, dat is vanaf Utrecht Centraal ongeveer drie minuten met de trein. Bekijk ook de social media van Broei.

Meer fijne werkplekken ontdekken?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Broei in Utrecht: een gezellige pitstop voor een paar uurtjes
Sluiten