Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 26 mei 2019

Netflix special ‘the Call to Courage’ van Brené Brown zorgt dat je kwetsbaar en moedig durft te zijn

“We gaan praten over wat moeilijke dingen, we gaan een beetje lachen en hopelijk wat leren van elkaar”, zegt Brené Brown aan het begin van de Netflix special ‘the Call to Courage’.  Ze krijgt helemaal gelijk. Tijdens de special lach ik om haar herkenbare verhalen, pink ik stiekem een traantje weg als ze weer eens de spijker op de kop slaat en leer ik een hoop over moed en kwetsbaarheid.

Je kent Brené Brown misschien van haar bestseller boeken als ‘De kracht van kwetsbaarheid’ en ‘De moed van imperfectie’. De TED Talk die ze over kwetsbaarheid gaf, is één van de meest bekeken ooit. Brown deed jarenlang onderzoek naar moed, schaamte en authenticiteit. Tijdens haar onderzoek kwam ze erachter dat de moedigste mensen één ding gemeen hebben: ze durven kwetsbaar te zijn.

Dit zijn de mensen die als eerste in een relatie durven te zeggen dat ze van de ander houden. De mensen die kansen durven te nemen op het gebied van hun carrière. In ‘the Call to Courage’ vertelt ze hoe het voor haar was om erachter te komen dat kwetsbaarheid het geheim is voor een betekenisvol leven. Ook vertelt ze hoe ze dit tegenwoordig toepast in haar eigen leven – inclusief in de opvoeding van haar kinderen.

Lees ook: Dit zijn de mooiste quotes van Brené Brown

Geen saaie data

Vooral in het begin valt er naast veel te leren, ook veel te lachen. De introverte Brown heeft een stage presence waar je U tegen zegt en af en toe vraag ik me af of ik niet naar een comedian zit te kijken. De vrouw gebruikt namelijk persoonlijke verhalen vol zelfspot om de data van haar onderzoeken kracht bij te zetten. Alhoewel je veel leert in de special, wordt ‘ie daarom nooit saai of duf.

Wat ‘the Call to Courage’ wel is: een soort van hele lange TED Talk waar je je voorneemt om vanaf dit moment ‘in de arena te gaan staan’. Dit betekent dat je sowieso zal gaan falen. Je zal bebloed, bezweet en huilend op de grond in de arena liggen. Maar die kwetsbaarheid zal je enorm ver brengen in het leven. Dat is wel duidelijk na de Talk van Brené Brown.

Ik ben fan geworden van de hilarische en directe vrouw na het zien van ‘the Call to Courage’. Mocht dat nog niet genoeg zijn: zelfs Oprah is fan. Kijken dus!

Meer kijktips?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Netflix special ‘the Call to Courage’ van Brené Brown zorgt dat je kwetsbaar en moedig durft te zijn
Sluiten