Bookstor in Den Haag: een boekenwinkel en koffiezaakje in één met een gezellige huiselijke sfeer

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Bookstor in Den Haag.

In mijn zoektocht naar de beste werkplekken van Den Haag, kwam ik Bookstor meerdere keren op het internet tegen. Zodra ik het tentje binnenstap, snap ik waarom. In de lange smalle zaak word ik vrolijk begroet door het personeel en op de toonbank ligt een groot schala aan lekkernijen uitgestald.

Daar blijft het niet bij, want zoals de naam al verklapt is het meer dan een koffietentje. In de zaak worden al tachtig jaar boeken verkocht. Overal waar je kijkt zie je boeken, die je ook kunt kopen. Daarnaast kun je hier fietstours boeken, of een fiets huren. Bookstor laat zich dus niet in een hokje drukken.

bookstor, den haag, hotspot, werkplek, flexwerken

Buurt en sfeer

Vlakbij Bookstor vind je het Paleis Noordeinde. Een duurdere buurt dus, wat ook te merken is aan de prijzen. Je betaalt er bijvoorbeeld 3,20 euro voor een koffie. Het betekent wel dat het op een goede locatie zit. Desondanks is het niet zo druk dat je er hoofdpijn van krijgt. In tegendeel, het is er gezellig druk, maar door de fijne akoestiek heb je hier totaal geen last van.

Door al die boeken in combinatie met de vintage meubels, planten en fijne hoekjes, heeft de zaak een gezellige huiselijke sfeer, waar je je meteen thuisvoelt. Je vindt er meer flexwerkers, die vaak in de serre of aan de voorkant bij het raam zitten. Maar ook in de rest van de zaak is het met je laptop prima vertoeven.

bookstor, den haag, hotspot, werkplek, flexwerken

De menukaart van Bookstor

Bij Bookstor gebruiken ze geen flesjes, omdat ze zo min mogelijk afval willen maken. Een groot voordeel, als je het ons vraagt. Cola en Fanta zal je er dus niet vinden. Niet zo van de koffie of thee? Dan kun je een een vers geperst sapje bestellen.

De rest van de menukaart is ook niet heel uitgebreid, maar er zijn wel genoeg lekkere dingen te vinden. Een croissant, dadeltaart, of plak cake bijvoorbeeld. Ik koos de boterkoek, mijn ultieme guilty pleasure.

bookstor, den haag, hotspot, werkplek, flexwerken

Pluspunten

  • Veel fijne en verschillende zitplekken
  • Huiselijke sfeer
  • Vriendelijk personeel
  • Supersnelle wifi

Minpunten

  • Duur (voor een koffie betaal je 3,20 euro)
  • Geen stopcontacten (ik heb er één gespot)
  • Geen superuitgebreide kaart (maar wel alle essentials)

Adres en openingstijden

Je kunt zeven dagen per week bij Bookstor binnenlopen. De zaak is ideaal voor vroege vogels, vanaf acht uur ben je welkom. Bookstor sluit om 7 uur ’s avonds weer. Het adres is: Noordeinde 39 in Den Haag.

Meer workspots ontdekken in Den Haag en omgeving?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Bookstor in Den Haag: een boekenwinkel en koffiezaakje in één met een gezellige huiselijke sfeer
Sluiten