Bonnie Arnhem: een knusse werkplek met heerlijk vegan eten

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Bonnie Arnhem.

Bonnie is nog redelijk new in town: het ‘little café’ in Arnhem is nu een aantal maanden geopend. Eigenaresse Valesca Florijn wilde een koffietent neerzetten waar alles ‘toevallig’ vegan is: je moet er gewoon goed kunnen eten, zonder dat je merkt dat er geen koemelk in je koffie zit en geen vlees in je burger.

Het menu bij Bonnie Arnhem

En met dat goede eten zit het wel goed. Op de all day breakfast-kaart staan onder andere Belgische wafels en een smoothiebowl, op de lunchkaart vind je bijvoorbeeld een plantaardige ‘Bonnie burger’, een ‘no salmon bagel’ en een vegan BTL met tempeh.

En wie daar tussenin nog honger heeft, kan kiezen uit worteltaart, een snickersquare of ander gebak. De Specialty Coffee van Rum Baba maakt het af. Te lekker, en Bonnie is dan ook al een begrip onder zowel veganisten als vleeseters. Vooral tijdens de lunch kan het dan ook wat drukker zijn, maar de rest van de dag valt dat mee.

Er is, net als bij STACH De Clercqstraatself service: vervelend voor wie altijd vergeet de nieuwe koffie te gaan halen waar je niet zonder kunt, maar erg fijn als je niet steeds gestoord wilt worden door bediening.

Werken bij Bonnie

Goede koffie en goed eten zijn één voorwaarde om ergens een uur of wat rustig te kunnen flexwerken (een erg belangrijke, dat wel), maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom Bonnie zo’n fijne werkplek is. Ook de sfeer is er heel goed.

Het interieur is lekker hip met wat retro invloeden, en er zijn verschillende zitplekken: op de bank achterin, aan één van de kleine tafeltjes of juist aan de lange tafel bij het raam. Uiteraard kun je overal gebruikmaken van de WiFi. Voor wie wel een pauze kan gebruiken, liggen er ook tijdschriften om te lezen.

Heb je veel deadlines en zit je enorm in de stress, dan kun je bij Bonnie prima werken en tot rust komen tegelijkertijd. Op de muur staat ‘neem de tijd voor wat je doet, er is geen tempo waarop leven moet’ – en zo is het maar net. Haastige spoed is zelden goed, ook als je aan het werk bent.

In plaats daarvan is de creativiteit in het lunchtentje bijna voelbaar. Kijk maar in het gastenboekje dat ergens rondslingert, waarin mensen zelfs tekeningen en gedichten hebben gekladderd (inclusief ondergetekende, ja). Ideaal voor brainstormsessies, dus – ik ken mensen van Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ die er bijna wekelijks zitten te werken.

Al met al is Bonnie een prima plek om een paar uur te vertoeven als je je huis even zat bent, waar je je altijd welkom voelt en ook nog eens lekker kunt eten. Eén van de weinige nadelen is wel dat ze de eerste helft van de week gesloten zijn: je zult dus tot donderdag moeten wachten tot je hier terecht kunt. Maar geloof ons, dat is het waard.

Pluspunten

  • Vegan eten – en heel erg lekker
  • Erg goede koffie
  • Verschillende soorten zitplekken
  • Ontzettend fijne sfeer en inrichting

Minpunten

  • Vrij klein, dus tijdens de lunchuren kan het wat vol of rumoerig zijn
  • Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag

Het adres van Bonnie Arnhem

Je vindt Bonnie middenin het centrum: het adres is Nieuwstad 2. Op maandag t/m woensdag zijn ze dus helaas gesloten, maar op donderdag en vrijdag (en in het weekend, als je een ambitieuze freelancer bent) kun je er terecht van 10.00 tot 17.00 uur. Het hele menu en meer info vind je op de site.

Meer goede flexwerkplekken:

Reageer op artikel:
Bonnie Arnhem: een knusse werkplek met heerlijk vegan eten
Sluiten