Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 23 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Zo geef je je home office een boho make-over

Zie jij het wel zitten: een bohemian inrichting in je home office? We geven je groot gelijk. De lichte, warme sfeer met af en toe een uitspatting van kleur lijkt ons de ideale look voor een stijlvol maar productief thuiskantoor. Hoe zorg je er nou voor dat het beeld dat je in je hoofd hebt ook daadwerkelijk wordt vertaald naar een boho interieur?

Om je te helpen geven we vijf tips voor een bohemian inrichting in je home office en delen we zelfs al tips van accessoires en meubels die zo 1, 2, 3 in je boho thuiskantoor kunnen.

Planten

Als er iets is wat een boho interieur typeert dan zijn dat wel planten. En dan bedoelen we ook véél planten. Door groen toe te voegen aan je home office krijg je niet alleen een boho vibe, maar profiteer je ook van alle voordelen van onze groene vrienden. Van minder stress tot meer concentratie en van een betere lucht tot meer creativiteit. Kortom: allemaal eigenschappen die je wel in een home office kunt gebruiken.

We verzamelden al wat boho bloempotten en plantenhangers voor je:

Let there be light

Een boho interieur voelt altijd licht aan. Dat komt onder andere door de vele natuurlijke kleuren (daarover later meer), maar ook omdat er altijd zo veel mogelijk daglicht naar binnen worden gelaten. Ga daarom voor witte of doorzichtige gordijnen voor een boho home office.

Bovendien krijg je ook een boho vibe door sfeervolle verlichting. Nergens zijn zo veel string lights te zien als in bohemian interieurs. Ja, echt: een snoer met lichtjes zijn altijd leuk, niet alleen met de feestdagen.

Neutraal in combinatie met kleur

Zoals we net al verklapten bestaan moderne boho interieurs vaak uit veel neutrale kleuren zoals beige, bruin, wit en hout. Toch hoef je bij het inrichten van je bohemian home office niet vies te zijn van een beetje kleur. De makkelijkste manier om een splash of colour toe te voegen, is door voor een vloerkleed te gaan met felle kleuren. We like it!

Om je een handje te helpen, verzamelden we al wat boho vloerkleden voor je:

Boho meubels

Voor een bohemian interieur kan je het best kiezen voor rotan en meubels van andere natuurlijke materialen, met af en toe een velvet uitspatting in een mooie kleur. Met een houten bureau, een fijne geweven zitstoel en rotan kastje kom je bijvoorbeeld al een heel eind.

De ruimte aankleden

Bij de meubels kan je niet echt fout gaan als je kiest voor een boho interieur, het zijn vaak de accessoires bij deze interieurstijl die ervoor zorgen dat de look waar je naar streeft goed overkomt. Ga daarbij vooral voor wandhangers, een poef, spiegels met een gouden rand in de vorm van een zon of oog en hoeden aan de muur.

Ook bij deze categorie hebben we al wat bohemian accessoires voor je verzameld:

Benieuwd naar andere interieurstijlen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Zo geef je je home office een boho make-over
Sluiten