Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Mindset 15 dec 2018

De boeken die Bill Gates in 2018 zijn bijgebleven

Het einde van dit jaar is alweer bijna in zicht. En wat is dit jaar snel gegaan. 2018 heeft ons veel dingen geleerd en stiekem ook best wel geïnspireerd. Er is vast wel iets wat je bij gaat blijven aan dit jaar. En datzelfde geldt voor iedereen om ons heen. Zelfs voor iemand als Bill Gates. Dit zijn de boeken die Bill Gates in 2018 zijn bijgebleven.

Ben je een echte boeken-fan of zoek je nog een geschikt cadeautje voor onder de kerstboom? Neem dan eens een kijkje in de boekenlijst van Bill Gates. Er zitten erg verschillende boeken tussen, dus wellicht zit er iets tussen waar je wat aan hebt.

Vijf boeken die Bill Gates in 2018 zijn bijgebleven

Educated, Tara Westover

Educated, ofwel de Nederlandse vertaling Leerschool, is een waargebeurd verhaal over Tara. Tara is 17 als zij voor het eerst naar school gaat.  Van jongs af aan moest zij samen met haar zes broers werken in het bedrijf van hun vader. Dit is niet zonder risico’s. Het gezin leeft zo afgesloten van de gemeenschap dat er niemand is om Tara te onderwijzen of om haar naar een dokter te brengen na een ernstig ongeluk. Tara slaagt er uiteindelijk in om zichzelf wiskunde en grammatica bij te brengen en ze wordt aangenomen aan Brigham Young University. Daar begint haar zelfontwikkeling en komt ze tot de pijnlijke conclusie dat een breuk met haar familie onvermijdelijk is.

Interesse? Dit boek is te bestellen voor €22,99.

Army of None, Paul Scharre

Army of none is een boek dat heel erg interessant is en vooral is gebaseerd op de toekomst. In het verhaal onderzoekt een voormalig militair wat het zou betekenen om machines de autoriteit te geven over de uiteindelijke beslissing van leven of dood. Veel landen hebben al defensieve automatische wapens die onder menselijk toezicht opereren. Over de hele wereld racen militairen om robotwapens te bouwen. De vragen in dit boek worden elke dag dringender. In hoeverre moeten dergelijke technologieën worden bevorderd?

Interesse? Ook dit boek kun je bestellen voor €22,99.

Bad Blood, John Carreyrou

Bad Blood is een verhaal over Elizabeth Holmes die over het algemeen gezien wordt als de vrouwelijke Steve Jobs. Met een briljant idee om een machine die het testen van bloed aanzienlijk sneller en gemakkelijker zou maken op de markt te zetten, zou zij zorgen voor een revolutie in de medische industrie. Holmes werd gesteund door investeerders zoals Larry Ellison en Tim Draper, waardoor Holmes een geschatte $4,7 miljard waard was. Er was slechts één probleem: de technologie werkte niet.

Benieuwd naar dit verhaal? Je hebt ‘m voor €28,99 in huis.

Geen geld? 5 tips om toch een bedrijf te beginnen

21 Lessons for the 21st Century, Yuval Noah Harari

21 Lessons for the 21st Century is een boek over alles van deze eeuw. Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen? Wat is de oorzaak van de opkomst van populisten als Donald Trump? Hoe weren we ons tegen fake news? Moeten we ons voorbereiden op een nieuwe wereldoorlog? Wat moeten we denken van het opkomend nationalisme? In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari 21 vragen van onze tijd.

Lezen? Voor een bedrag van €24,99 heb jij ‘m in huis.

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness, Andy Puddicombe

The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness is een boek met een missie. Namelijk om mensen tien minuten uit hun dag halen en zo in het hier en nu te zijn. In dit boek deelt Andy zijn effectieve technieken van meditatie. Nog niet zo bekend met meditatie? Geen probleem. Zowel voor beginners als voor gevorderde mediteerders is hier de mogelijkheid om vaardigheden te gebruiken en te ontwikkelen die de negatieve symptomen van onze snelle wereld zullen bestrijden en die, eenmaal geleerd, een leven lang zullen meegaan.

Toe aan rust in je hoofd? Voor €15,59 heb je dit boek in handen.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
De boeken die Bill Gates in 2018 zijn bijgebleven
Sluiten