5 x jullie leukste ongemakkelijke blunders op het werk

Hoewel in ons hoofd situaties zich altijd afspelen als de perfecte film, is de werkelijkheid toch een ander verhaal. Je floept er iets uit wat anders overkomt. Of je blijkt toch niet zo’n goede serveerster te zijn als je hoopte, toen je die rode wijn over andermans witte broek heen morste. Awkward. Het goede nieuws: werk blunders overkomen de beste.

Een ongemakkelijke situatie op het werk maken we allemaal wel eens mee. En hoewel je eerst het liefst met je tomaatrode hoofd in de grond wilt verdwijnen, kun je er vaak achteraf hard om lachen. Daarom delen wij hier de 5 leukste werk blunders die we hebben ontvangen. Zodat je weet dat je niet de enige bent die stomme dingen doet.

1.  Bijzondere sollicitatiemail

“Ik kreeg ooit een sollicitatie van iemand met het e-mail adres [email protected] Ze was nog oprecht verbaasd ook dat ze niet werd uitgenodigd voor een gesprek.” – Margriet

2. Nee, ik had het niet over jou

“Laatst was ik op een persevenement van een groot bedrijf waar ook een aantal BN’ers rondliepen. Ik voelde me er al niet zo op mijn gemak – ik kwam terecht in een ons-kent-ons wereldje (waar ik duidelijk nog niet bij hoorde). Net voordat ik wegging, wilde ik nog een paar foto’s voor Instagram Stories maken. Het enige probleem: een BN’er stond pal voor het item dat ik wilde fotograferen. Terwijl ik op het item wees, tikte ik hem aan en vroeg ik of ik even een foto mocht maken. “Ja, natuurlijk”, riep hij, terwijl hij uitgebreid ging lachen en poseren. Hij dacht dat ik bedoelde dat ik een foto van hem wilde maken… Met plaatsvervangende schaamte heb ik maar snel een foto van hem gemaakt, en ben ik weggelopen. Zonder foto van dat item, maar mét een onscherpe, ongemakkelijke foto van een BN’er op zak.” – Sharon

3. Welke doos?

“We gingen verhuizen met het kantoor naar een nieuwe locatie en ik was de laatste dingen van mijn bureau in een verhuisdoos aan het doen. Op het bureau van mijn baas zag ik nog een laptopstandaard staan. In de haast van het inpakken, zeg ik: “Hey Piet, moet jouw ding nog in mijn doos?!”. Mijn baas en mijn collega’s stonden aan de andere kant van de muur, dus ze zagen niet wat ik bedoelde. Iedereen lag natuurlijk in een deuk en ze hebben mij er nog weken mee geplaagd.” – Paula

4. Dikke middelvinger naar de PvdA

“Potdikkies, ik weet nog goed dat ik mijn allereerste zelfgemaakte offerte eruit stuurde als eventmanager. Wat was ik trots! Het was naar de PvdA voor een ledenbijeenkomst. Mijn lay-out was perfect verzorgd. Tenminste… De organisatie wilde graag persoonlijk langskomen om de offerte te bespreken. ‘Oké, bijzonder..’, dacht ik nog. Ten tijde van de afspraak vroegen ze: “Jij stemt zeker niet op de PvdA?” Ik snapte er niets van. Ze lieten mij vervolgens mijn offerte zien met het logo van de PvdA. Het duurde even maar toen zag ik het ook. Ai! Gelukkig konden ze er hartelijk om lachen. Desbetreffende offerte heeft nog heel lang op kantoor gehangen. En ik? Ik check voortaan alles driedubbel voordat ik op verzenden durf te drukken.” – Manja

blunders, werk, op de werkvloer, ongemakkelijk

5. Lekker kopje thee

“Ik heb ooit bejaarden en gasten thee gevoerd met water uit de waterkoker. Alleen was ik vergeten dat ik die waterkoker had aangezet met azijn om schoon te maken. Oeps.” – Annie

Heb jij ooit ook gekke, grappige, grote of ongemakkelijke blunders op het werk gemaakt? Laat het ons weten via een mailtje naar [email protected].

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 x jullie leukste ongemakkelijke blunders op het werk
Sluiten