Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Netwerken 19 nov 2018

BLENDING: een netwerkborrel en wijnproeverij in één

Donderdag 8 november was de allereerste editie van BLENDING: een netwerkborrel en wijnproeverij in één, georganiseerd door Amanda en Jesper van Lekker Wijnig. De avond was zo’n succes, dat de tweede editie al gepland staat.

Een netwerkborrel is toch een beetje een ding. Ten eerste is het spannend om naar een borrel te gaan waar je verder (bijna) niemand kent. Ook denk bij je een netwerkborrel al snel aan een stijve bedoeling met 50-jarige mannen in pakken.

BLENDING van Lekker Wijnig

Niets is minder waar bij BLENDING. Op donderdag 8 november kwamen zo’n vijftig ambitieuze vrouwen bij elkaar op de Rotterdamse locatie van Hashtag Workmode. Geen stijve bedoeling dus, maar borrelplanken die bijna te mooi zijn op te eten, toffe aankelding, een photobooth waar je boomerangs kan maken én natuurlijk lekkere wijnen die met zorg zijn bedacht.

Amanda, de organisator van BLENDING, runt samen met Jesper de mobiele wijnbar Lekker Wijnig. Als vrouwelijke ondernemer mist ze soms de verbinding met anderen. “Daarnaast merkte ik dat veel vrouwen die gek zijn op wijn er wel meer over zouden willen weten. Toch zouden ze niet snel naar een wijnproeverij gaan. Zo is BLENDING ontstaan.”

blending, netwerkborrel, wijnproeverij, lekker wijnig

De netwerkborrel en wijnproeverij in één is helemaal in lijn met de reden waarom Amanda en Jesper de mobiele wijnbar zijn begonnen. “We willen wijn toegankelijk en tof maken en anderen laten genieten en ontdekken.”

Lees ook: De 5 grote voordelen van ZZP’er worden

Mobiele wijnbar

In 2016 kochten ze een originele caravan uit ’69 en bouwden ze die zelf helemaal om tot mobiele wijnbar. “Op vakantie in wijnlanden waren we altijd aan het dromen. Hoe tof het zou zijn dat als we ‘later groot zijn zijn’ een wijnbar zouden hebben. In 2016 namen we het besluit: ‘Als we dat zo graag willen, waarom doen we daar dan niet nu al iets mee?’ We hebben allebei een mastertitel in Beleid & Management in de zorg, dus het is echt een uit de hand gelopen hobby, haha.”

Netwerkborrel voor ambitieuze vrouwen

Lekker Wijnig gaat zo goed, dat Amanda sinds begin dit jaar fulltime bezig is met het bedrijf. Toch had ze het gevoel dat ze nog meer wilde met Lekker Wijnig. Zie daar, de eerste editie van BLENDING. Het is een netwerkborrel voor ambitieuze vrouwen, wat vaak betekent dat ze een eigen onderneming hebben. Dat is niet alleen super inspirerend, maar het is ook heel erg fijn om vrouwen te ontmoeten voor wie jij misschien wat kan betekenen – of andersom. Kaartjes en Instagram-namen werden massaal uitgewisseld.

Wat de avond echt uniek maakt, is dat je tussen het praten door vier wijnen geserveerd krijgt, waar je door Amanda ook daadwerkelijk iets over leert. En vind je dat netwerken gewoon al spannend in het algemeen? Doordat je samen wijn aan het proeven bent, heb je altijd een gespreksopener.

Ze heeft zoveel positieve reacties gekregen op de avond, dat er zeker een nieuwe editie gaat komen op donderdag 14 maart bij Hashtag Workmode in Rotterdam. Op de site van Lekker Wijnig vind je meer informatie.

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
BLENDING: een netwerkborrel en wijnproeverij in één
Sluiten