Tessa Ham
Tessa Ham Geld 15 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

5 miljardairs die hun rijkdom hebben te danken aan Bitcoin

Er was een periode waarin we het met z’n allen over niets anders dan Bitcoin hadden, maar inmiddels is die hype behoorlijk afgenomen. Een belangrijke reden daarvan was dat de waarde van Bitcoin in een vrije val terechtkwam, net zo snel als de verschillende cryptomunten in eerste instantie stegen. Maar 2020 is in alles een bijzonder jaar, want de Bitcoin is weer terug van net niet weggeweest.

Oké, we zijn nog niet bij de waarde van 20.000 dollar die de cryptomunt eind 2017 had, maar op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin maar liefst 15.567 dollar. Eind juli vonden we 11.000 dollar al hoog. Door de duizelingwekkende groei van Bitcoin mogen een aantal early adopters zich tot de rijkste mensen ter wereld rekenen. Een overzicht.

Bitcoin-miljardairs

Zoals we net hebben besproken, kan het vermogen in crypto-activa enorm fluctueren. Wie nu miljardair is, is dat volgend jaar of volgende maand misschien niet meer. In november 2020 zijn er in ieder geval zeven individuele Bitcoin-adressen die meer dan een miljard waard zijn, volgens BitInfoCharts. Twee daarvan zijn zogenaamde ‘cold wallets’ – dit zijn cryptocurrency wallets die niet zijn verbonden met het internet – van cryptobeurzen Binance en Huobi.

Wie zijn de vijf miljardairs die dat enorme vermogen hebben opgebouwd met Bitcoin (en andere cryptocurrency)? Nou, niet zo maar een paar gelukszoekers. De mannen uit dit lijstje zijn allemaal actief in de cryptowereld, omdat ze bijvoorbeeld grote cryptobedrijven of exhanges hebben opgericht.

Lees ook: Waarom je beter vandaag dan morgen kan beginnen met beleggen

5. Tyler en Cameron Winklevoss

Nummer vijf bestaat eigenlijk uit twee mensen. Tyler en Cameron Winklevoss komen je misschien bekend voor, want het is deze tweeling die een rechtszaak aanspande tegen medestudent Mark Zuckerberg. Ze claimden dat de oprichter van Facebook het idee voor een sociaal netwerk van hen had gestolen. Het geld dat ze wonnen bij die rechtszaak staken ze in Bitcoins. Kort daarna richtten ze exchange Gemini Trust Co op. Beide broers hebben ongeveer 1 miljard aan vermogen.

4. Brian Armstrong

Brian Armstrong is met een leeftijd van 37 jaar momenteel de jongste crypto-miljardair. Hij investeerde in 2012 voor het eerst in Bitcoin, waarna hij mede-oprichter werd van de cryptocurrency-exchange Coinbase. Dat is tegenwoordig een van de meest succesvolle cryptobedrijven. Net als de Winklevoss-tweeling heeft Armstrong een vermogen van ongeveer 1 miljard dollar.

3. Changpeng Zao

In het succesjaar van Bitcoin (2017) richtte Changpeng Zao met Binance een van de grootste en bekendste cryptocurrency-exchanges op. Sindsdien heeft hij een vermogen weten op te bouwen van 1,2 miljard dollar. Net als veel andere mensen in dit rijtje, wordt zijn vermogen niet alleen gevormd door Bitcoin, maar ook door andere cryptomunten, zoals Ethereum en zijn ‘eigen’ Binance-munt.

2. Chris Larsen

Chris Larsen is een Amerikaanse investeerder en ondernemer, die een groot deel van zijn vermogen heeft te danken aan het feit dat hij mede-oprichter is van Ripple, het bedrijf achter cryptocurrency XRP.

Voordat hij Ripple oprichtte, was Larsen ook mede-oprichter van andere miljoenenbedrijven. Maar geen van die bedrijven leverde hem zoveel op als Ripple. Momenteel heeft hij een vermogen van maar liefst 2,6 miljard dollar.

1. Micree Zhan

Micree Zhan is de rijkste crypto-eigenaar. Hij heeft een nettowaarde van een whopping 3,2 miljard dollar. Zhan is een elektronica-ingenieur en mede-oprichter van mining hardware bedrijf Bitmain.

En dan hebben we nog Satoshi Nakamoto

Er ontbreekt één naam in dit lijstje: Satoshi Nakamoto. Dit is de anonieme oprichter van Bitcoin. Satoshi Nakamoto is slechts een Japanse pseudoniem, waardoor niemand enig idee heeft wie deze persoon kan zijn. Het zou net zo goed een vrouw of meerdere personen kunnen zijn. Er wordt ook wel gespeculeerd dat Nakamoto dood is, omdat deze persoon nog nooit Bitcoins heeft verhandeld of naar een andere wallet heeft verplaatst.

Volgens een analyse uit 2013 zou de beste persoon ongeveer 1,1 miljoen Bitcoin hebben. Aangezien de prijs momenteel op 15.567 dollar staat, zou hij zo’n 17 miljard dollar waard zijn. Een stuk meer dan de rest van dit lijstje dus.

Lees ook: 6 gewoontes van succesvolle multimiljonairs waar jij wat van kunt leren

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Decrypt

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
5 miljardairs die hun rijkdom hebben te danken aan Bitcoin
Sluiten