Tessa Ham
Tessa Ham Kantoren 19 feb 2020

Binnenkijken bij de geweldige kantoorjungle van Het PR Bureau

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar hoe bedrijven er van binnen uitzien? You’re in luck, want in deze nieuwe rubriek nemen we je samen met ons interieurzusje Roomed mee naar de mooiste kantoren van Nederland. Vandaag nemen we een kijkje in de geweldige kantoorjungle van Het PR Bureau.

Als je het ons vraagt, hoort de look én de functionaliteit van een kantoor on point te zijn. Over het algemeen brengen we per dag immers meer tijd door achter ons bureau dan thuis op de bank. Hoe zien verschillende kantoren in Nederland er uit? En kunnen we daar nog inspiratie vandaan halen voor onze eigen werkplek?

Binnenkijken bij Het PR Bureau

De naam van dit bedrijf verklapt het al: we nemen vandaag een kijkje bij een creatief pr-bureau in corporate en marketing pr, met klanten als Beiersdorf, Huawei, Harman, Stokke en W Hotel.

Sinds 2012 is Het PR Bureau al 5 keer één van de ‘best small workplaces‘ in Nederland geworden, en hun geweldige kantoor zal daar ook zeker een rol in spelen.

Het PR Bureau
Bron: Het PR Bureau
Het PR Bureau
Bron: Het PR Bureau

Kantoorjungle

Want wat een bijzondere ruimte! HQ is van oorsprong een garage met alleen dakramen. Dat zorgt niet alleen voor bijzondere lichtinval, maar ook voor een industriële feel. Toch voelt het kantoor meer aan dan een gezellig café, dan een daadwerkelijke garage. Soms komen er zelfs toeristen binnenlopen, die denken dat ze er een kopje koffie kunnen drinken.

Dat komt natuurlijk door de vele planten in de ruimte, die het echt een kantoorjungle maken. Wij zijn verkocht. Planten geven namelijk niet alleen meer sfeer, maar zijn ook goed voor je humeur, concentratie en productiviteit.

Bovendien verlagen ze ook nog eens je stress. Terwijl de planten vaak vergeten worden op kantoor, zijn dit precies de positieve effecten waar een werkplek baat bij heeft!

Meer weten? Dit zijn de (grote) positieve effecten van planten op een kantoor, volgens onderzoek

Het PR Bureau
Bron: Het PR Bureau
Het PR Bureau
Bron: Het PR Bureau

Langste bureau van Amsterdam

Er is hier gekozen om niet allemaal eilandjes met bureaus te maken, zoals je vaak ziet, maar voor één lang bureau waar iedereen aan zit. ‘s Ochtends ga je zitten waar je wilt. Alhoewel dit bureau zelfs is ingekort met de komst van een nieuwe vergaderruimte, is dit waarschijnlijk alsnog het langste bureau van Amsterdam.

Zo’n lang bureau is gezellig, maar ook heel ruimtelijk. Het kantoor lijkt nu veel ruimer dan als ‘ie vol zou staan met eilanden.

Het PR Bureau
Bron: Het PR Bureau
Het PR Bureau
Bron: Het PR Bureau

Combineren van stijlen

Ook deze vergaderruimte is een geweldige combinatie tussen industrieel en huiselijk. De glazen wand is fantastisch, maar heeft natuurlijk ook een doel: zonder zou het een donker hok worden. Samen met wat extra lampen, voelt de ruimte nu juist knus. Industriële elementen als de glazen wand en betonnen vloer, worden aangevuld met warme ‘vintage’ interieurstukken zoals het kastje van donker houd en het rode vloerkleed.

De posters en het kamerscherm maken het plaatje compleet en zorgen ervoor dat je je met liefde een middag opsluit voor een lange vergadering. Dat zegt wat!

Het PR Bureau
Bron: Het PR Bureau

Kortom: Het PR Bureau laat zien dat het ook anders – en véél beter – kan dan tapijttegels en tl-verlichting. Met mooie interieurstukken en de vele lampen en planten zorgen ze voor een gezellige en fijne werkplek. Zo kan het dus ook!

Past het interieur van jouw eigen kantoor ook helemaal in deze rubriek, of heb je andere tips voor ons? Stuur dan vooral een mailtje naar [email protected], en wie weet komt jouw kantoor volgende keer ook in deze rubriek terug.

Volg jij WorkJuice al op Instagram en LinkedIn?

Nog meer mooie werkplekken

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Binnenkijken bij de geweldige kantoorjungle van Het PR Bureau
Sluiten