Tessa Ham
Tessa Ham Kantoren 4 mrt 2020

Vintage liefhebbers opgelet: we nemen een kijkje in het bijzondere kantoor van CANDID

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar hoe bedrijven er van binnen uitzien? You’re in luck, want in deze nieuwe rubriek nemen we je samen met ons interieurzusje Roomed mee naar de mooiste kantoren van Nederland. Vandaag nemen we een kijkje bij CANDID, een platform organisatie voor media, reclame en digitale bureaus. Het concept en interior design is gedaan door Piet Hein Smit, directie van XXS Amsterdam en partner van CANDID.

Als je het ons vraagt, hoort de look én de functionaliteit van een kantoor on point te zijn. Over het algemeen brengen we per dag immers meer tijd door achter ons bureau dan thuis op de bank. Hoe zien verschillende kantoren in Nederland er uit? En kunnen we daar nog inspiratie vandaan halen voor onze eigen werkplek?

Binnenkijken bij CANDID

De inrichting van de nieuwe CANDID locatie in Rotterdam is bijzonder, omdat deze ingedeeld is in verschillende ruimtes. Er zijn ruimtes om te focussen of juist om te relaxen en ruimtes om met elkaar te kunnen sparren of om stil te zijn. Eerder schreven we al dat verschillende ruimtes met verschillende doelen weleens de oplossing zou kunnen zijn voor de kantoortuin die momenteel vermoeidheid, hoofdpijn en verzuim veroorzaakt.

Candid Rotterdam
Bron: Candid
Candid Rotterdam
Bron: Candid

Zoals we net al zeiden is er bij CANDID ook genoeg ruimte om te relaxen en even te overleggen met collega’s. De filosofie van CANDID is namelijk dat mensen het best kunnen presteren als ze zich thuis voelen en dat je creatiever bent als je je vrij voelt. Ze richten daarom genoeg plekken in het pand die herkenbaar en warm aanvoelen.

Wij zien onszelf al helemaal neerploffen op zo’n grote bruine leren bank met een kopje koffie, maar het meeste fan zijn wij van de oude gymtoestellen. Van een springbok in het interieur kijken we allang niet meer op. Het staat niet alleen fantastisch in het interieur, het zijn deze excentrieke meubelstukken die voornamelijk de brug zijn tussen de huiselijkheid en de industriële feel van het pand.

Candid Rotterdam
Bron: Candid

Tweede leven

Overal in het pand zijn vintage zithoekjes ingericht. Dat gymtoestellen een tweede leven krijgen bij CANDID is dan ook niet toevallig. Alle meubelen en decoraties zijn gerycled. CANDID geeft namelijk om de wereld. Bovendien geven de vintage meubelen het kantoor een karakter, een ziel.

Dat CANDID het anders aanpakt, blijkt ook wel uit het feit dat ze geen receptie hebben, zoals je bij de meeste andere kantoren wel ziet. Klanten worden ontvangen bij de barista, waar de collega’s ‘s ochtends ook hun dag starten met een heerlijk kopje koffie.

Candid Rotterdam
Bron: Candid
Candid Rotterdam
Bron: Candid

Als we een kijkje nemen bij de vergaderruimtes blijken deze duidelijk een stuk cleaner en industriëler aan te voelen. Dat komt onder andere door de stalen deuren en de witte vloeren, maar ook zeker door de kleine details, zoals de geweldige lampen boven de tafels. Het is mooi om te zien dat CANDID ook in deze ruimte huiselijke elementen toevoegt, zoals de bloemen en de tafelboeken.

Candid Rotterdam
Bron: Candid
Candid Rotterdam
Bron: Candid

Veel kunst

Ook bijzonder is de vele kunst die in de vergaderruimtes hangt. Kunst zorgt natuurlijk voor inspiratie en dat is héél fijn bij een goede brainstormsessie. In Rotterdam wordt de kunst tentoon gesteld van drie veelbelovende kunstenaars. Op bovenstaande foto’s zie je bijvoorbeeld het werk van Perrine Philomeen. Met haar werk wil ze de aandacht verhogen voor hijab’s in de fashionindustrie.

Ook het werk van Hilde Strijdveen Annemiek Höcker is te zien in het pand. Strijdveen wil met haar kunst anderen inspireren om kleding te hergebruiken. De Nederlandse mode-industrie verspilt elk jaar 21,5 miljoen kledingstukken, waarvan slechts 3 procent wordt gerecycled. Höcker heeft een video kunstwerk gemaakt met materialen die gebruikt worden in de smartphone, om onder andere onze betovering van technologie te bekritiseren.

Candid Rotterdam
Bron: Candid

De kunst zorgt dus niet alleen voor meer kleur en inspiratie, maar toont ook de identiteit van het bedrijf en laat de bedrijfswaardes zien.

Past het interieur van jouw eigen kantoor ook helemaal in deze rubriek, of heb je andere tips voor ons? Stuur dan vooral een mailtje naar [email protected], en wie weet komt jouw kantoor volgende keer ook in deze rubriek terug.

Nog meer mooie werkplekken

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Vintage liefhebbers opgelet: we nemen een kijkje in het bijzondere kantoor van CANDID
Sluiten