Jaloersmakend: binnenkijken bij deze kantoorjungle

Tijden waarin werken gelijkstaat aan saaie, grijze kantoorgebouwen zijn we (gelukkig) al lang voorbij. Naast hippe co-workingspots ondergaan steeds meer kantoorgebouwen een revival. Het hoofdkantoor van CBRE in Amsterdam is hier een mooi voorbeeld van. De urban jungle die ze creëerden is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook nog eens duurzaam en gezond.

CBRE in Amsterdam kreeg een tijdje geleden het idee om hun nieuwe hoofdkantoor te ‘vergroenen’. Daar zit méér achter dan hier en daar een plantje toevoegen omdat het leuk staat.

Voordelen van planten op het werk

Onderzoek toonde namelijk aan dat planten in een werkplek zorgen voor een aantrekkelijker werkklimaat en een betere luchtvochtigheid. Daarnaast wees onderzoek uit dat werknemers die in ‘groene’ werkplekken werken minder ziek worden, beter gehumeurd zijn én beter presteren.

Genoeg redenen dus om het CBRE-kantoor eens onder handen te nemen. Hiervoor deed CBRE beroep op ontwerpbureau MOSS (Makers of Sustainable Spaces). Het resultaat is een prachtige groene oase. Kijk je even mee?

In totaal bevat de office zo’n 150 m² aan beplanting. Dat staat voor ongeveer 900 planten! Dat het vergroenen van de planten op zo’n grote schaal gebeurt, maakt het project uniek.

Supermooi vinden wij de serre die midden door het kantoorgebouw loopt. Om even lekker te ontspannen tijdens je werkpauze, of om je te vergapen aan de prachtige planten die je eigenlijk het liefst mee naar huis zou willen nemen.

kantoor met planten

Je op maandagochtend installeren aan zo’n lange tafel middenin het groen: could be worse, right?

En dat allemaal voor een betere gezondheid en productiviteit. Wij zijn fan!

Dit vind je misschien ook interessant:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Jaloersmakend: binnenkijken bij deze kantoorjungle
Sluiten