Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Werkplekken 7 maart 2019

Dit zijn de beste werkplekken van Utrecht

Soms kun je je thuis gewoon even niet meer concentreren. De was ligt op je te wachten en eigenlijk moet je nog het nieuwe seizoen van Riverdale kijken. Een werkplek helpt je focussen, maar kan ook inspireren. Dit zijn de beste werkplekken in Utrecht.

Koffie & Ik

Koffie & Ik is een fijne ruim opgezette zaak met van die vintage schoolstoeltjes, we like. Nog iets wat we leuk vinden: je hebt al een croissant voor 2,40 euro. Probeer vooral ook eens de appeltaart, brownie of carrot cake. Allemaal huisgemaakt! Omdat Koffie & Ik net buiten de stad te vinden is, is het lekker rustig en kun je hier gerust de hele dag tikken.

Adres: Vleutenseweg 169, Utrecht

Het Gegeven Paard

Het Gegeven Paard is gevestigd in hét muziekpodium van Utrecht: Tivoli Vredenburg. Toegegeven: het kan hier best druk zijn. Maar door het hoge plafond wordt het qua geluid nooit te gek. Daarnaast checkt het al je ideale werkplek boxjes. Heerlijke broodjes, check. Veel licht, dubbel check. Stopcontacten, en veel ook. Inspirerend interieur, oh yes.

Adres: Vredenburgkade 11

BROEI

Op zoek naar een inspirerende werkomgeving, omdat je bijvoorbeeld even vastloopt? Dan moet je sowieso bij BROEI zijn. De inrichting van de zaak is on point, waardoor het een gezellige en knusse sfeer heeft. In elk hoekje is weer wat nieuws te ontdekken. Daarnaast is de lekkere én gezonde menukaart is ook zeker een bonuspunt.

Adres: Oosterkade 24

Broei in Utrecht: een gezellige pitstop voor een paar uurtjes

Blackbird

Werkelijk alles in het interieur van deze zaak is vintage. Blackbird is namelijk een koffiezaakje en vintagewinkel in één. Daardoor zul je er waarschijnlijk een bebaarde hipster tegenkomen, maar het betekent vooral dat er een fijne sfeer hangt. Tel daarbij de lekkere koffie en de biologische en fairtrade producten op, en Blackbird is een héle fijne werkplek.

Adres: Oudegracht 222

30ml Coffee Roasters

Ook 30ml Coffee Roasters heeft zo’n interieur waar je blij van wordt. Met hun drie locaties (en een vierde is coming!) is er altijd ééntje in de buurt. De zelf gebrande koffie’s zijn er hemels. En mocht je zin hebben in zoet dan zijn daar de guilty specials, met Maltesers en karamelsaus bijvoorbeeld.

Adres: Vredenburg 23, Grauwaartsingel 370 en Zadelstraat 11

Bar Beton

Bar Beton heeft drie locaties, waaronder één in CS. Ideaal als je een paar uur moet overbruggen, of als je trein toch niet blijkt te gaan. Vroege vogels opgelet: alle drie de locaties openen om 8 uur hun deuren. Wil je als ZZP’er vergaderen, maar dat niet bij jou thuis doen? Dan kan je bij Bar Beton ook een vergaderzaal huren.

Adres: Pythagoraslaan 101, Korte Jansstraat 15 en Stationshal 9

’t Koffieboontje

Om acht uur stipt kun je bij ’t Koffieboontje je laptop openklappen. Fijn als je voornamelijk in de ochtend productief bent. Daarnaast is de inrichting van de zaak ook om door een ringetje te halen. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke koffie gehad. Gaan!

Adres: Oudegracht 92 en Gruttersdijk 42

Koffie Leute

Last maar zeker niet least: Koffie Leute. Dit leuke zaakje is misschien wel de meest gezellige uit het rijtje. Het is lastig om je hier niet thuis te voelen. De kaart is niet heel uitgebreid, maar heeft wel veel toppers. Een broodje pindakaas bijvoorbeeld, met huisgemaakte pindakaas, limoensambal, gebakken uitjes en komkommer.

Adres: Westerkade 30

Meer fijne werkplekken

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste werkplekken van Utrecht
Sluiten