Carrière 6 feb 2019 Tessa Ham

Dit zijn de beste tijdstippen om te posten op social media

Het is frusterend als je een lange tijd hebt besteed aan een post voor social media en deze dan niet opgepakt wordt. Niet alleen de post zelf heeft invloed op het aantal clicks, reacties en likes, ook het tijdstip en de dag dat je ze plaatst. Wat zijn nou de beste tijdstippen om iets te posten op social media?

De beste tijd om een post te plaatsen op Instagram

Je herkent misschien wel bij jezelf dat je ‘s avonds het meest actief bent op Instagram. Maar kun je dan ook het beste posts plaatsen? Coosto vergeleek de interactie op 100.000 Instagram posts om te kijken op welk tijdstip je posts het best kunt plaatsen. Daaruit bleek dat 10 uur en 22 uur de beste tijdstippen zijn om iets op Instagram te plaatsen. Op woensdag is er de meeste interactie op Instagram.

Mocht je dit nog niet hebben gedaan, switch je account naar een business profiel. Het gerucht gaat dat daar je bereik achteruit van zou gaan, maar dat klopt niet. Met een business account krijg je de data te zien van je eigen volgers. Dan kun je gaan experimenteren om te kijken wat voor jouw volgers het beste werkt.

Lees ook: Zo scoor je dit jaar 10K volgers op Instagram

Het beste tijdstip om een post op Facebook te plaatsen

Gebruikers zijn rond 19:00 uur het meest actief op Facebook, maar dat betekent niet dat je per se rond die tijd het beste iets kunt plaatsen. Coosto keek naar 100.000 Nederlandse Facebook-posts en kwam erachter dat 13:00 uur het beste tijdstip is om iets te plaatsen. Er volgt nog een andere piek om 18:00 uur.

Door het moeilijke algoritme is het best moeilijk om posts op een goed tijdstip te plaatsen. Net als bij Instagram is het belangrijk om te experimenteren (ook wat voor soort posts en welke onderwerpen goed scoren) en te kijken in je Paginastatistieken wat werkt.

Het beste tijdstip om een video te uploaden op YouTube

Zeker met YouTube hebben gebruikers pas ‘s avonds echt tijd om uitgebreid video’s te kijken. De meeste interactie is rond 17:00 uur en het blijft de hele avond hoger dan de rest van de dag. Ook good to know: zondag is op YouTube de dag met de meeste interactie.

De beste tijd om op LinkedIn te posten

LinkedIn mag dan een zakelijk platform zijn, dat betekent niet dat mensen alleen tussen 9 en 5 op LinkedIn zitten. De posts op het social media kanaal worden voornamelijk tussen die tijden geplaatst. Toch vindt de meeste interactie ‘s avonds plaats, en er is een echte piek om 19 en 20 uur te zien. In het weekend zijn mensen niet echt actief op LinkedIn en ook maandag is een mindere dag.

Nog meer social tips

Like the smell of fresh juice in the morning? Meld je aan voor onze wake-up letter

* indicates required


Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste tijdstippen om te posten op social media
Sluiten