Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 22 mrt 2019

Deze papieren planners helpen jou je doelen te behalen

Heb jij niet genoeg ruimte voor je taken in een agenda? Vind je het belangrijk om je te blijven ontwikkelen? Als je ook nog eens fan bent van lijstjes, dan is een planner waarschijnlijk een match made in heaven. Een planner helpt je overzicht te houden en je doelen nu echt te behalen. Maar er is wel een enorm aanbod, welke planners zijn nou echt fijn?

Wij verzamelden onze zes favoriete papieren planners en delen nog een bonustip met je.

Purpuz planner

Prijs: €34,99 tot €39.97

De Purpuz planner is een soort papieren lifecoach. Het idee voor deze planner ontstond toen Clen Verkleij een burn-out kreeg en hij onder begeleiding van zijn coach ging kijken naar waar hij in het leven stond en welke doelen hij wilde behalen. De tools van zijn coach zitten allemaal in de Purpuz planner en zijn dus nu voor iedereen te gebruiken.

Dat betekent dat je onder andere je dromen gaat visualiseren en plannen. Natuurlijk is er ook een maandplanning en weekplanning in te vinden en kun je dagelijks en maandelijks reflecteren. Let er wel op dat er bij de dagen niet onwijs veel ruimte is om te schrijven, dus dat je misschien beter met kleuren en symbolen kan gaan werken.

Flow Planner

Prijs: €44,95

De Flow Planner is de enige andere Nederlandse planner in dit rijtje, en dat is toch wel echt heel erg fijn. Daarnaast checkt het alle vakjes van de ideale planner: van een verjaardagskalender tot jaarterugblik en van boodschappenlijstjes tot voldoende ruimte om je notities op te schrijven. Het is daardoor wel een groot boek, die ik als goede toevoeging zag op mijn digitale agenda op mijn telefoon (die ik wel overal mee naartoe kan nemen).

Een ander groot voordeel is dat deze planner ringen heeft, waardoor hij heel fijn open ligt. De Flow Planner is momenteel wel alleen in het roze of blauw met bloemen te bestellen, dus daar moet je wel van houden.

Passion planner

Prijs: €26 tot €30

Zoals de naam al doet verklappen, kan je er met de Passion planner voor zorgen dat je jouw doelen bereikt en daardoor je passie kan uitoefenen. Je begint met de Passion Roadmap. Daar zet je een timer voor vijf minuten voor en bedenkt dan wat je zou willen hebben, doen of zijn als alles mogelijk was en geld geen rol zou spelen. Vervolgens bepaal je de stappen die je moet zetten om dat doel te bereiken, anders kan het nogal overweldigend voelen.

Vervolgens heeft de Passion planner maandelijkse en wekelijkse overzichten om goed te kunnen plannen en overzicht te kunnen houden. Aan het einde van de maand schrijf je op hoe deze maand ging, waar je trots op bent en wat beter kan. Handig: je hebt de Passion planner in drie varianten, met het kalenderjaar, het schooljaar of zonder datum.

Millie Pie

Prijs: €49,95

De Millie Pie is meer dan een planner en is echt ontwikkeld om jouw doelen te behalen. Je stelt er maandelijkse, wekelijkse en zelfs dagelijkse doelen op en maakt een plan om die ook daadwerkelijk waar te maken. Aan het einde van de maand vind je een evaluatieformulier. Een ander voordeel van deze planner is dat ‘ie ongedateerd is. Als je hem een tijdje niet nodig hebt, kan je vervolgens dus weer gewoon beginnen en hoef je geen nieuwe te kopen.

Let wel op: het is geen agenda die je in elke tas kan doen. Het is bijna een kleine multomap. Dat betekent wel dat elk lijstje dat je kan verzinnen er in staat. Wat je nog wil kopen, paklijsten, waar je trots op bent, en dat zijn nog maar een paar voorbeelden. De Millie Pie planner is in verschillende kekke printjes en kleuren te verkrijgen.

Misschien vind je dit ook interessant: Hoe een vision board je kan helpen jouw doelen te realiseren

5 Second Journal

Prijs: €26,99

De 5 Second Journal is anders dan de andere planners in dit rijtje. Je pakt ‘m er elke ochtend bij als je opstaat, of met je werkdag wil beginnen. Eerlijk is eerlijk: vijf seconden doe je er niet over, eerder zo’n vijf minuten. Je vult er jouw doel voor vandaag in, maar daar blijft het niet bij. Je schrijft ook op waar je dankbaar voor bent vandaag, hoe je je voelt en waarom dat zo is. Ook is er ruimte voor aantekeningen en is er elke dag een challenge.

Het nadeel bij deze planner is dat je er geen wekelijks overzicht hebt. Wel is er ruimte om je dag per uur in te plannen. De 5 Second Journal is dus heel erg gericht op persoonlijke groei en wat minder op het overzicht houden.

My Journal

Prijs: €15,99

Nog zo’n fijne planner als je van dingen afvinken houdt: My Journal. Net als bij andere planners heb je per dag veel meer ruimte dan in een agenda. Ook kan je wekelijks je to do’s, herinneringen en mensen die je niet moet vergeten te bellen/mailen neerpennen.

Maar daar houden de lijstjes niet op. Je kan ook maandelijks aangeven wat je doelen zijn, wie of wat je moet betalen en welke concerten en shows je wil bezoeken. Ook leuk: je schrijft er niet alleen je to do’s, maar ook je not to do’s op.

Bullet journal

Voldoen bovenstaande planners toch niet helemaal aan jouw eisen? Dan kan je er ook voor kiezen om een bullet journal te beginnen. Daar bepaal jij werkelijk alles: welke lijstjes erin moeten komen én hoeveel ruimte je per dag, week en maand nodig hebt. Je kan heel makkelijk beginnen door een mooi notitieboek te kopen en wat spullen als washi tape. Tegenwoordig vind je ook speciale bujo boeken en starterpakketten.

Wel even een waarschuwing: als je niet creatief bent, gaat dit niet jouw favoriete optie worden. Je bent namelijk tijd kwijt met het indelen van je bullet journal. Ook kan ik uit eigen ervaring spreken dat het best frustrerend is als jouw bujo bij lange na niet zo mooi is als de creaties die je online voorbij ziet komen. Meer weten over waarom een bullet journal je kan helpen overzicht te creëeren? Lees er hier dan meer over.

Verder lezen over plannen

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Deze papieren planners helpen jou je doelen te behalen
Sluiten