10 x de beste locaties voor digital nomads

Als digital nomad kun je overal ter wereld werken, zolang je maar je laptop meeneemt natuurlijk. Maar waar kun je nou het beste heen gaan? Want de mogelijkheid tot goed internet en het ontmoeten van andere digital nomads is wel fijn als je ver van huis bent. Wij zetten de beste steden én de populairste bestemmingen voor je op een rij.

De beste steden voor digital nomads

HomeToGo heeft aan de hand van een aantal criteria een lijst gemaakt van de top 25 beste steden voor digital nomads. De criteria zijn: bezienswaardigheden, kosten van levensonderhoud, gastvrijheid, diversiteit en, niet geheel onbelangrijk, co-working.

Bali, Indonesië

Het Indonesische eiland Bali staat volgens HomeToGo met stipt op één. Dit komt voornamelijk omdat het leven op Bali zo goedkoop is. Op dat onderdeel scoort het eiland maar liefst 5 van de 5 punten. Maar HomeToGo beoordeelt ook de gastvrijheid en co-working onderdelen met een hoge score. Bali is onwijs populair onder digital nomads, je zal er hier dan ook een hoop tegenkomen. Wij zien het wel voor ons: hard werken in een co-working space en dat afwisselen met yoga, surfen en zon.

Lees ook: Een half jaartje werken op Bali? Marit is blogger en vertelt hoe zij dit doet

Penang, Maleisië

Penang scoort volgens HomeToGo op precies dezelfde onderdelen als Bali: levensonderhoud kosten, gastvrijheid en co-working. Toch stoot Penang Bali niet van de eerste plaats, omdat het op de drie gebieden net een tikje lager scoort. In Penang spreekt de bevolking Engels. Het is een klein zonnig eiland met veel co-working spaces, een rijke cultuur en prachtige stranden. Helemaal niet verkeerd om een tijd door te brengen, natuurlijk.

Gran Canaria, Spanje

Iets dichter bij huis is Gran Canaria. Dit eiland heeft de derde plek vooral te danken aan de vele bezienswaardigheden en de gastvrijheid (nóg beter dan bij nummer 1 en 2 op deze lijst), volgens HomeToGo. Het is iets minder goedkoop dan Bali en Penang, maar nog steeds betaalbaar. Ook zijn er hier veel co-working spaces waar je andere digital nomads kunt leren kennen. Dat dit Canarische eiland bovendien onwijs mooi is én lekker weer heeft, hoeven we je vast niet te vertellen.

Buenos Aires, Argentinië

Trekt Zuid-Amerika je? Dan is Buenos Aires zeker een goede optie. De stad scoort de vierde plek op de lijst en dat komt vooral door de prachtige architectuur, de gastvrijheid en de vele co-working spaces. Dan hebben we het natuurlijk nog niet eens over het heerlijke eten en het geweldige weer gehad. De stad wordt soms vergeleken met een Europese stad, omdat het iets minder hectisch is dan de meeste steden in Zuid-Amerika.

Singapore

Bedrijven trekken wereldwijd naar Singapore om te profiteren van de reputatie van de stad als networking hub. En steeds meer digital nomads realiseren zich dat ze hier ook hun voordeel mee kunnen doen. Over snel internet hoef jij je hier geen zorgen te maken, Singapore heeft meerdere publieke internet hotspots, waar je gratis gebruik van kunt maken. Ook zijn er veel koffietentjes in Singapore die specifiek zijn opgezet om mensen hier fijn te kunnen laten werken. Onthoud wel dat het een dure plek is om te leven.

Op deze sites kun je werk vinden als digital nomad

Andere populaire bestemmingen voor digital nomads

Naast de lijst van HomeToGo zijn er ook een paar populaire bestemmingen die we de moeite waard vinden. Veel digital nomads gingen je bij deze locaties voor:

Playa del Carmen, Mexico

Mexico heeft een geweldige cultuur, grote steden en mooie stranden. Tel daarbij het heerlijke eten en de manier waarop buitenlanders met open armen worden ontvangen bij op, en je kunt Mexico niet negeren als digital nomad. In Playa del Carmen heb je ook nog eens supersnel internet. Je kunt er bijna geen koffietentje vinden waar je géén digital nomad tegenkomt. Nog een bonuspunt: het leven is er goedkoper dan in veel andere Zuid-Amerikaanse landen.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Misschien niet de veiligste plek, maar Kaapstad in Zuid-Afrika is één van de mooiste steden in de wereld. Langzaamaan beginnen we dat met z’n allen te ontdekken, want er gaan steeds meer Nederlands naar op vakantie. Maar ook digital nomads kunnen hier prima voor een langere tijd vertoeven. Kaapstad heeft een enorme creatieve scene en ook de community van lokale en internationale ondernemers is groot. Er hangt een echte start-up vibe en je leert hier dus zeker like-minded mensen kennen.

Lees ook: Alex (29) van Meetings in the Sun organiseert unieke workations naar Kaapstad en Marokko

Budapest, Hongarije

Budapest is echt een prachtige stad. Het is daarbij ook een levendige stad: er is een goed nachtleven, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel co-working spaces te vinden. Onthoud wel dat het Buda-gedeelte echt gericht is op toeristen en er in Pest veel meer locals rondlopen. Eten en drinken is er betaalbaar, mits je niet naar de tourist traps gaat natuurlijk.

Lissabon, Portugal

Een andere goede bestemming die dichter bij huis is, is Lissabon. Sowieso een erg leuke en inspirerende stad, maar je kunt er ook steeds beter co-werken. Een grote plus is natuurlijk ook de zon én het leven is er relatief goedkoop. Lissabon staat overigens op nummer 13 in de lijst van HomeToGo en dat komt vooral door de gastvrijheid van de inwoners.

Chiang Mai, Thailand

Op het lijstje met populaire digital nomad bestemmingen kan Chiang Mai natuurlijk niet ontbreken. Een tijdje terug werd Chiang Mai aangewezen als dé ideale plek voor digital nomads. Er is een echte digital nomad community en het is een stuk rustiger en gemoedelijker dan bijvoorbeeld Bangkok. Het is goedkoop, prachtig en het heeft een geweldig klimaat (net zoals Bali eigenlijk).

Andere populaire bestemmingen voor digital nomads zijn Nosara (Costa Rica), Medellín (Colombia), Boekarest (Roemenië) en Berlijn (Duitsland).

Verder lezen over de digital nomad lifestyle

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
10 x de beste locaties voor digital nomads
Sluiten