Tessa Ham
Tessa Ham Geld 31 okt 2020
Leestijd: 6 minuten

Dit zijn de beste budget apps die je helpen te sparen

Zou je wel meer inzicht willen krijgen in je inkomsten en uitgaven, maar heb je eigenlijk geen zin om in de weer te gaan met Excel en je bankieren app? Dan hebben we goed nieuws voor je. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan met budget apps? Er zijn er onwijs veel te downloaden, dus we snappen dat je overweldigd bent. Om je op weg te helpen verzamelden we de 7 beste budget apps.

Met welke je uiteindelijk aan de slag gaat, ligt helemaal aan jouw persoonlijke situatie. Elke app heeft voor- en nadelen, die we natuurlijk ook met je bespreken.

Grip app om budget in te stellen
Bron: Grip

Grip

Ideaal als: je geen zin hebt om al je inkomsten en uitgaven met de hand in te voeren.
Prijs: gratis

Grip is een budget app van de ABN Amro, waarbij je – zoals de naam al verklapt – grip op je financiën kan krijgen. Maak je geen zorgen als je niet bij de ABN Amro zit, ook als je bijvoorbeeld bij de Rabobank, Bunq, ING of ASN Bank zit, kan je van deze app gebruik maken. Het grote voordeel van de Grip app is dat je niet al je inkomsten en uitgaven zelf hoeft in te voeren, maar de app dit automatisch inleest als je daar toestemming voor hebt gegeven. Dat scheelt je een hoop tijd en zo wordt het wel heel makkelijk om overzicht over je financiën te krijgen.

De app heeft een mooi design, waarin je in één oogopslag kan zien wat je grootste uitgaven zijn. Ook heb je toegang tot een duidelijk maand- en weekoverzicht. Je kunt per categorie een budget instellen en een pushbericht krijgen als die bijna op is. Let wel op dat je niet zelf een categorie kan aanmaken en dat je kosten of inkomsten niet zelf kunt verwijderen of toevoegen. Dat is bijvoorbeeld lastig als je ook fooi krijgt in contact geld.

Dyme app
Bron: Dyme

Dyme

Ideaal als: je makkelijk abonnementen wil opzeggen waar je niets meer mee doet.
Prijs: gratis

Deze budget app is in dit rijtje een vreemde eend in de bijt. Koppel je bankrekening(en) met Dyme en je krijgt een mooi overzicht van al je lopende verzekeringen en abonnementen. Via de app kun je deze heel gemakkelijk en snel opzeggen als  je er één tegenkomt die je eigenlijk niet gebruikt. Na het indienen van de opzegging krijg je een melding met hoeveel geld je hiermee dit jaar bespaart. Dat is toch lekker om te zien!

Sommige abonnementen en verzekeringen heb je wel nodig. Toch zou het ook leuk zijn als je daar minder voor zou gaan betalen. Je kan Dyme hierover laten onderhandelen met bijvoorbeeld je energieprovider. Je pakket blijft dan hetzelfde, maar je gaat wel minder betalen. Alles bij elkaar bespaart je dat aardig wat geld! Ook heb je de optie om een huishoudboekje bij te houden en een budget in te stellen.

Spendo app
Bron: Spendo

Spendo

Ideaal als: je een groot spaardoel hebt en je bewust wil zijn van elke uitgave.
Prijs: €2,29
Alleen verkrijgbaar voor iOS.

Het nadeel van deze budget app is dat je bij Spendo niet automatisch je inkomsten en uitgaven kan inlezen. Het zorgt er wel voor dat je bewust bent van elke uitgave, wat je wel weer extra kan helpen met sparen. Iedere keer als je iets afrekent, moet je dit namelijk in Spendo zetten. Hierdoor kan je een mooi overzicht krijgen van je uitgaven.

Ook handig van deze budget app is dat je een limiet voor jezelf kan instellen. De app geeft vervolgens aan hoeveel je nog kunt uitgeven elke maand. In tegenstelling tot de Grip app kun je hier ook zelf categorieën aanmaken.

Buddy budget app
Bron: Buddy

Buddy

Ideaal als: je een budget app wil gebruiken met je partner, huisgenoten of gezin.
Prijs: gratis
Alleen verkrijgbaar voor iOS.

Deze budget app is er vooral voor gemaakt om gemakkelijk aan de slag te gaan met budgetteren. Bij Buddy kan je voor elke categorie apart een budget opstellen. De app heeft een mooi design en door middel van handige grafiekjes zie je hoeveel je die maand of dag te besteden hebt. Een groot voordeel van deze budget app is ook dat je kunt linken met je partner, huisgenoten of gezin. Zo kan iedereen zich aan het budget houden en zie je ook sneller wie wat heeft betaald.

Monefy budget app
Bron: Monefy

Monefy – Expense tracker

Ideaal als: je fan bent van een simpel design (en een overzichtelijk taartdiagram)
Prijs: gratis

Monefy is vergelijkbaar met bovenstaande apps, maar dan gratis en ook verkrijgbaar op Android toestellen. Ook hier zie je een mooi overzicht van je inkomsten en uitgaven. Door de handige taartdiagram zie je in één oog opslag naar welke categorie meer geld uitgaat dan je zou willen. Door middel van de + en – knoppen kun je heel makkelijk extra uitgaven of inkomsten invoeren. Ook heeft deze budget app de mogelijkheid om een maximaal budget per maand voor jezelf op te stellen.

Money Manager
Bron: Money Manager

Money Manager

Ideaal als: je fan bent van details en veel zelf wil aanpassen.
Prijs: gratis

De app Money Manager werkt weer een beetje hetzelfde als voorgaande apps, met het grote verschil dat deze app veel informatie vraagt als je uitgaven invoert. Dat betekent dat je langer met je financiën bezig bent dan met sommige andere apps. Natuurlijk zijn niet alle velden verplicht, maar het voordeel van deze app is wel dat je dan zo nauwkeurig mogelijke statistieken hebt.

Bovendien kan je in tegenstelling tot bij veel andere apps de categorieën helemaal naar jouw inkomsten en uitgaven aanpassen. Ten slotte kun je zelfs aangeven dat je de uitgave wil herhalen. Zo bespaar je tijd en moeite met terugkomende vaste lasten.

Money Pro
Bron: Money Pro

Money Pro

Ideaal als: je ondernemer bent en overzicht wil krijgen over je persoonlijke én zakelijke rekening.
Prijs: €5,49

Met de budget app Money Pro kan je gemakkelijk overzicht houden over je zakelijke rekening, zonder in de war te raken met je persoonlijke uitgaven. Het is daarnaast mogelijk om kassabonnen toe te voegen en uitgebreide rapporten aan te vragen over je transacties, begrotingen en je budget. Ook handig: met Money Pro betaal je altijd je facturen op tijd, omdat je een waarschuwing krijgt als het tijd is om te betalen.

Bonus: Kasboek.nl

Oké, dit is niet helemaal een app, want Kasboek.nl is alleen via de website te bezoeken. Maar misschien vind je het toch fijner om je financiën via je computer te regelen. Je kunt natuurlijk ook altijd de website via je telefoon bezoeken. Met deze website kun je meerdere bankrekeningen importeren en vervolgens worden je uitgaven meteen overzichtelijk in beeld gebracht. Niet alleen per jaar, per maand en per rubriek, maar ook per rekening.

Ook heb je via deze website een financiële kalender, waardoor je ook ziet wat je nog moet uitgeven. De laatste functie die we nog niet eerder zijn tegengekomen, is dat je jouw uitgavenpatroon anoniem met anderen in een soortgelijke situatie kunt vergelijken.

Verder lezen over budgetteren?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste budget apps die je helpen te sparen
Sluiten