De 7 beste apps volgens de Google Play Store over persoonlijke groei en mentale gezondheid

Er zijn tegenwoordig zoveel apps te downloaden, dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Welke zijn nou echt de moeite waard? Om je daarbij te helpen maakte de Google Play Store een overzicht van – volgens hen – de beste apps van 2020. Daar zaten er dit jaar aardig wat tussen over persoonlijke groei en mentale gezondheid.

En laten die nou net helemaal in ons straatje passen!

7 apps voor persoonlijke groei en mentale gezondheid

De volgende applicaties werden door Google uitgeroepen tot de beste apps van 2020 op het gebied van persoonlijke groei en mentale gezondheid. De hele lijst vind je hier. Goed om te weten: bijna alle apps zijn ook te gebruiken op je iPhone. Alleen nummer 6 is alleen in de Google Play Store verkrijgbaar.

medito
Bron: Medito

1. Medito (Mindfulness)

Medito is een mindfullness app die 100 procent gratis is, en ook nog eens geen advertenties heeft. Dat komt omdat Medito een non-profit organisatie is die mensen wil helpen om met negatieve gedachtes en stress te dealen. Je hebt een beginner cursus als je nog nooit hebt gemediteerd. Anders kun je gebruik maken van de ‘daily meditation’. Elke dag heb je toegang tot een andere meditatie, die je helemaal naar smaak kan aanpassen. Zo kies je zelf de stem, de lengte van de sessie en het achtergrondgeluid.

Sleep Theory
Bron: Sleep Theory

2. Sleep Theory (Slaap)

Je moet de app Sleep Theory een beetje zien als je persoonlijke slaapassistent. De app monitort je slaap, analyseert de kwaliteit van je slaap en helpt je zo beter te slapen. Dat doet ‘ie onder andere door je eraan te herinneren dat je nu het best naar bed kan gaan en door je wakker te maken als je in een ‘lichte slaap’ fase zit. Moeite om in slaap te komen? Dan kan je de slaapmuziek en verhalen gebruiken in de app.

Timecap app
Bron: Timecap

3. Timecap (Habit tracker)

De app Timecap helpt je gezonde gewoontes aan te leren en slechte gewoontes te stoppen. Dat doet de app door je eraan te herinneren dat je bijvoorbeeld nog moet mediteren vandaag en door limieten te kunnen instellen (bijvoorbeeld twee kopjes koffie per dag). De app is overzichtelijk en heeft een prachtig design, waardoor je gewoontes tracken een feestje wordt.

Intellect app
Bron: Intellect

4. Intellect (Korte trainingen voor persoonlijke groei)

Wij waren nog nooit iets eerder tegengekomen zoals Intellect. De app is een soort tool voor persoonlijke groei, en is ontwikkeld door een team van psychologen en gedragsexperts. Of je nou je uitstelgedrag, stress of zelfvertrouwen wil aanpakken, Intellect helpt je erbij met korte sessies van 5 tot 10 minuten.

Grid Diary
Bron: Grid Diary

5. Grid Diary (Dagboek)

Grid Diary ziet zichzelf als ‘de meest simpele manier om te beginnen met het bijhouden van een dagboek’. Dat doet de app door je elke dag een aantal vragen te stellen die je kunt beantwoorden. Omdat je de vragen zelf kunt bedenken en instellen, kun je de app gebruiken zoals je zelf wil: als dagboek, een mood tracker, een goal planner, ga zo maar door.

Sleep by Wysa app
Bron: Sleep by Wysa

6. Sleep by Wysa (Slaap)

Niet beschikbaar voor je iPhone

Nog een slaapcoach die volgens Google één van de beste apps dit jaar is. De sleep stories op de app Sleep by Wysa helpen je bewust te ademen, te relaxen en stress te verminderen, zodat je makkelijker in slaap kunt vallen. Maar daar blijft het niet bij: Sleep by Wysa helpt je ook met mindfulness-, visulisatie en ademoefeningen.

Bron: Avocation

7. Avocation (Habit tracker)

Nog een habit tracker met een simpel en aantrekkelijk design is de app Avocation. In de gratis versie kan je maximaal vijf gewoontes tracken. Wat deze app onderscheidt van de andere habit tracker is dat Avocation ook korte lessen heeft gemaakt over de psychologie achter gewoontes. Zo leer je onder andere hoe je doelen analyseert en de prioriteit geeft, en ontdek je de wetenschap achter gewoontevorming.

Meer fijne apps

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
De 7 beste apps volgens de Google Play Store over persoonlijke groei en mentale gezondheid
Sluiten