Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Geld 20 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de best betaalde banen in Nederland

Oké oké, geld maakt niet gelukkig. Maar soms is het wel leuk om te weten welke banen je de meeste poen opleveren. Benieuwd? Dit zijn de best betaalde banen in Nederland.

Wie wil weten met welke baan hij het meest verdient, moet in zijn achterhoofd houden dat dit binnen x aantal jaar wel eens anders zou kunnen zijn. Allerlei ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bepalen namelijk welke beroepen het meest waard zijn en welke niet.

Deze banen zijn in ieder geval een recente lijst van de best betaalde banen in Nederland. Handig voor als je nú moet bepalen welke weg je wil inslaan.

Best betaalde banen Nederland

1. Voorzitter Raad van Bestuur

Wie een leidinggevende positie bekleedt, kan er doorgaans vanuit gaan dat hij in een hoge(re) salarisschijf zal belanden. Er wordt van je verwacht dat je zowel kan leidinggeven als strategisch kan meedenken met je organisatie. Dit zijn complexe skills waar meestal jarenlange ervaring voor is vereist, maar deze worden beloond met getalletjes op je bankrekening.

2. Medisch Specialist

Al jaren één van de best betaalde beroepen is die van medisch specialist. Dit komt deels door de grote verantwoordelijkheid die deze beroepen dragen voor het welzijn van patiënten. Je moet er lang voor studeren, maar ook hier loont deze inspanning als het gaat om geld.

3. Gezagvoerder Verkeersvliegtuig

De hoogst verantwoordelijke aan boord van een verkeersvliegtuig draagt een ontzettende verantwoordelijkheid. Zowel ervaring, kennis als inzicht in crisissituaties zijn vereist om de baan goed uit te voeren. Geen wonder dat dit beroep zo hoog scoort bij de best betaalde banen van Nederland.

4. Finance Manager

Iedere organisatie heeft baat bij een persoon die de financiële processen kan bewaken. Buiten een brede economische kennis komt ook persoonlijkheid hier om de hoek kijken. Dit soort werknemers moeten namelijk erg zorgvuldig en betrouwbaar zijn.

5. Notaris

Notarissen bekleden een prestigieuze en ietwat mysterieuze functie. Over hun salaris mogen ze in ieder geval niet klagen, want hun adviesrol als tussenpersoon tussen overeenkomsten en verklaringen wordt royaal beloond.

6. Software Development Manager

Dat dit relatief nieuwe beroep hoog in deze lijst staat is te danken aan de gigantische opkomst van de IT-sector. Zowel een uitgebreide kennis van software als management skills zijn voor deze functie noodzakelijk. Alweer is hier vooral het leidinggevende aspect de factor die voor een serieuze salarisstijging zorgt.

7. Advocaat

Een klassieker in dit lijstje is de functie van advocaat. Dit is al een tijdje zo en dit zal waarschijnlijk nog wel even blijven. Wie rechten studeert en grootse plannen heeft (waarvoor geld nodig is), weet dus waarvoor ‘ie moet gaan.

8. Data Scientist

Als er één soort handel de laatste jaren kenmerkt, dan is het wel de handel in persoonsgegevens. Wie daar veel vanaf weet en slim mee kan omgaan (dan heet je dus een Data Scientist) zal vast niet klagen over zijn salaris. Onze voorspelling is dat dit beroep de komende jaren alleen nog maar zal stijgen in dit lijstje.

9. Software Architect

Gebruiksvriendelijke websites, apps en computerprogramma’s zijn anno 2019 niet meer weg te denken. Wie een professioneel bedrijf runt, kan niet meer zonder kwalitatieve software. Meer en meer organisaties doen daarbij een beroep op Software Architecten, en de stijgende vraag naar dit beroep resulteert in een hoger salaris.

10. Apotheker

Op de laatste plaats in dit lijstje staan apothekers. Desalniettemin hoeven zij zeker niet te klagen over hun salaris. Ook dit zal ongetwijfeld nog lange tijd zo blijven. De nood naar wetenschappelijk advies over medicatie is waarschijnlijk een blijvend gegeven.

Benieuwd naar wat de best betaalde banen voor vrouwen zijn? Dit is een overzicht van de top 20 betaalde beroepen die uitgevoerd worden door vrouwen en daar zit nog best wel verschil in.

Meer lezen over salarissen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de best betaalde banen in Nederland
Sluiten