Tessa Ham
Tessa Ham Carrière 11 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

7 perfecte banen voor mensen die van organiseren en lijstjes houden

Maak jij zelfs in het weekend to-do lijsten? Ben jij de persoon uit de vriendengroep die ervoor zorgt dat cadeaus op tijd binnen en tripjes goed gepland zijn? En vraag je je momenteel af welke baan een goede match voor jou zal zijn? Dan hebben we goed nieuws, want in dit artikel delen we 7 beroepen die perfect zijn als je van organiseren en lijstjes houdt.

Bij deze beroepen kan jij je talenten gebruiken!

Beroepen met organiseren

1. Een event planner

De eerste twee beroepen voelde je misschien al aankomen, want het woord planner zit letterlijk in de functietitel. Nu de evenementen weer op gang komen (en veel mensen uit de evenementenbranche een carrièreswitch hebben gemaakt), is dit het ideale moment om je op deze baan te storten.

2. Wedding planner

Ben je een georganiseerd iemand die ook nog eens gek is op bruiloften? Dan is het beroep wedding planner een match made in heaven. Als wedding planner ben je verantwoordelijk voor iemands mooiste dag in zijn of haar leven en zorg je dat alles op rolletjes loopt.

3. Een personal of virtual assistant

Als personal assistant ben je verantwoordelijk voor het managen van het schema van je baas. Van het regelen van business trips tot het maken van afspraken. Een andere – en meer moderne variant – is een functie als virtual assistent.

Hierbij ben je (vaak voor ondernemers) een assistent op afstand en ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het e-mailbeheer en de social media activiteiten, en help je bijvoorbeeld met het lanceren van producten en het inrichten van online academies.

4. Opruimcoach

Het lijkt wel alsof de coaches als paddenstoelen uit de grond schieten tegenwoordig, maar de snelst groeiende groep is die van opruimcoach. Omdat dit een nieuw begrip is (had jij er al ooit van gehoord?), ben je zeker niet te laat om ook als opruimcoach aan de slag te gaan.

Als opruimcoach help jij je klanten met het op orde krijgen van hun huis. Hoe lekker is het om als georganiseerd persoon aan de slag te gaan met iemands rommelige keuken en iemand dolgelukkig achter te laten?

5. Reisspecialist

Ook de reisbranche komt weer volop op gang en dat is ideaal voor georganiseerde mensen die ook nog eens dol op reizen zijn. En zeg eens eerlijk, wie is dat nou niet? Als reisspecialist of travel agent help je klanten bij het boeken van vakanties of stel je soms zelfs hele reizen samen. Of kies ervoor om op groepsreizen mee te gaan. Droombaan als je het ons vraagt!

6. Projectmanager

Als projectmanager is het jouw taak om te zorgen dat projecten correct en efficiënt worden uitgevoerd. Onder jouw hoede haalt iedereen hun deadlines zónder het vastgestelde budget te overschrijden. Vooral het maken van een planning en de projectbegroting zijn jou waarschijnlijk op het lijf geschreven.

7. Logistiek manager

De laatste alweer in dit lijstje met beroepen voor mensen die dol zijn op organiseren. Als logistiek manager staan je dagen in het teken van organiseren, plannen, controleren en uitvoeren van logistieke processen van bijvoorbeeld een winkelketen, webwinkel of fabrikant. Je geeft daarbij leiding aan onder andere transportplanners en administratief medewerkers.

10 goed betaalde banen waar ondanks de crisis nog veel vraag naar is

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

CareerAddict

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
7 perfecte banen voor mensen die van organiseren en lijstjes houden
Sluiten