Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 31 okt 2018

7 beroemde mensen die een verrassende carrièreswitch hebben gemaakt

Kiezen wat je wil doen qua werk is best benauwend. Wat nou als je de verkeerde keuze maakt en je nieuwe baan niets voor jou is? Blijf rustig ademen: wat je nu kiest, hoef je echt niet per se je hele leven te doen. Je kunt altijd nog een carrièreswitch maken.

Deze 7 beroemde mensen bewijzen dat het echt niet erg is om een carrièreswitch te maken, ook niet als dat op latere leeftijd is.

Arnold Schwarzenegger

We moeten Arnold Schwarzenegger wel als eerste noemen. De man begon zijn carrière als een succesvolle bodybuilder en werd daarna een awardwinnende acteur. Inmiddels heeft hij iedereen voor een tweede keer verbaasd toen hij op 56-jarige leeftijd de Gouverneur van Californië werd.

carrièreswitch, Arnold Schwarzenegger

Vera Wang

Aan het begin van haar carrière was Vera Wang een kunstschaatser. Toen ze in 1968 niet werd toegelaten tot het Olympische team, besloot ze haar andere droom na te gaan jagen: modejournalist worden. Ze was de jongste schrijfster voor de Vogue ooit. Op 40-jarige leeftijd gooide ze nog één keer het roer om. Vera Wang is nu een succesvolle designer.

carrièreswitch, vera wang

De paus

De meest opvallende in dit rijtje is toch wel Jorge Mario Bergoglio, oftewel: de paus! Net als de meesten van ons heeft de paus een hoop baantjes gehad. Maar de grappigste is wel zijn baan als bouncer bij een bar in Argentinië. Zie je het al voor je?

carrièreswitch, de paus

Harrison Ford

Acteur Harrison Ford was 15 jaar lang een timmerman voordat hij doorbrak in de filmwereld door zijn rol als Han Solo in Star Wars.

carrièreswitch, harrison ford

Walt Disney

Walt Disney, wie kent zijn naam niet? Inmiddels is hij bekend als de man achter één van ’s werelds meest geliefde merken. Maar in 1918 werd Walt Disney een ambulancebestuurder voor het Rode Kruis, toen hij niet werd toegelaten tot het leger. Disney was toen namelijk pas 16 jaar oud.

carrièreswitch, walt disney

Jonah Peretti

Zijn naam doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, maar toen Jonah Peretti in de dertig was, startte hij sites als Buzzfeed en The Huffington Post. Daarvoor leerde hij middelbare scholieren uit de onderbouw hoe ze Microsoft Office moesten gebruiken.

carrièreswitch, jonah peretti

Stephen King

Voordat hij één van ’s werelds meest succesvolle schrijvers werd, betaalde Stephen King de rekeningen door zijn baan als conciërge. Hij begon in die periode al wel te schrijven. Carrie is bijvoorbeeld geschreven terwijl hij nog conciërge was.

carrièreswitch, stephen king

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
7 beroemde mensen die een verrassende carrièreswitch hebben gemaakt
Sluiten