Hoe inplannen op Pinterest met Tailwind je heel wat meer verkeer gaat opleveren

Jij wilt meer volgers bereiken via je Pinterst account. Je weet dat je daarvoor actief moet zijn op Pinterest. Maar dat kost tijd, veel tijd. Tijd die je eigenlijk niet hebt. Klinkt dat herkenbaar? Dan hebben we misschien wel dé tool voor je gevonden waar jij op zat te wachten. Met Tailwind kan je namelijk berichten op Pinterest inplannen.

Daarnaast schijnt de tool er ook nog eens voor te zorgen dat jouw bezoekersaantallen op Pinterest explosief stijgen. En dat allemaal door het inplannen van Pinterest posts. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar wij zijn al meerdere bronnen tegengekomen die erg enthousiast waren over de tool. Tijd om hier in te duiken.

Pinterest inplannen, waarom is dat handig?

Als jij elke dag even op Pinterest zit om actief te pinnen, dan is de kans groot dat je dit rond dezelfde tijd doet. Zelf sluiten wij vaak de werkdag ermee af. Maar stel dat je doelgroep juist ‘s morgens vroeg het meeste online is. Of dat jouw Pins véél beter worden gezien als je ze ‘s nachts pint. Hoe pak je dat dan aan? Precies, dan pak je Tailwind erbij.

Omdat Tailwind constant jouw statistieken en je activiteit controleert, kan jij precies zien op welke dagen en tijdstippen jouw Pins het het beste doen. Zo kwam blogger Tarinda van Digitale Dromers erachter dat haar Pins ‘s nachts het beste opgepakt werden.

Tailwind, wat is het en wat kan je ermee?

Mocht je nog nooit van Tailwind gehoord hebben, dan praten we je even bij. Tailwind is een online tool en app waarmee zowel Pinterest als Instagram kunt inplannen. Tailwind belooft veel:

  • Tijd besparen: je kunt meerdere afbeeldingen tegelijkertijd uploaden en naar een kalender slepen, kunt Pins automatisch opnieuw laten pinnen, afbeeldingen op verschillende borden pinnen en je vindt relevante hashtags voor jouw pins op de website.
  • Je bereik op Pinterest vergroten: Tailwind weet precies op welk tijdstip jij jouw Pins moet inplannen om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.
  • Je succes meten: je krijgt toegang tot nauwkeurige analytics waarmee je precies ziet wat werkt op jouw Pinterest – en wat niet.
  • Inplannen én herpinnen: meerdere afbeeldingen kunnen in bulk gepind worden.
  • Meer informatie over je statistieken: informatie die jou kan helpen om de juiste mensen met jouw pins te bereiken.
  • Meer efficiëntie: alle Pins pinnen vanuit één tool werkt handig en efficiënt.
  • Een betaalbare prijs.

Over die betaalbare prijs gesproken: de eerste maand dat je Tailwind gebruikt is het gratis. Je kunt dan al gebruik maken van alle features, dus dat is fijn.

Na een maand betaal je als blogger of kleine onderneming 9,99 dollar per maand als je meteen voor een heel jaar betaalt. Kijk je nog even de kat uit de boom en betaal je liever per maand, dan kost het 14,99 dollar per maand. Maar als we verschillende bronnen mogen geloven, is dat zeker het geld waard. Zo schrijft The Marketing Factory dat als je eenmaal gewerkt hebt met Tailwind, je niet anders wil.

Meer leren over Pinterest

Note: dit artikel is op geen enkele manier gesponsord door Tailwind of Pinterest. We zijn gewoon érg enthousiast over deze tool. 

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Hoe inplannen op Pinterest met Tailwind je heel wat meer verkeer gaat opleveren
Sluiten