Luistertip: Being Boss is dé podcast voor (creatieve) vrouwelijke ondernemers

Ben je fervent podcast-luisteraar en heb je de tips die we deelden in dit lijstje, dit lijstje en óók nog deze allemaal allang van je lijstje afgevinkt? Dan hebben we nog een tip voor je! En niet zomaar één: de Being Boss podcast bestaat al ruim vier jaar. Inmiddels kun je er ruim tweehonderd gewone afleveringen plus heel veel ‘minisodes’ van luisteren.

De Being Boss podcast wordt gehost door Emily Thompson en Kathleen Shannon, twee vrouwelijke creatieve ondernemers. De podcast zou dan ook vooral voor creatieve ondernemers zijn, maar de meeste afleveringen zijn ook geschikt voor andere ondernemers.

Waar gaat de Being Boss podcast over?

Wat er dan zoal wordt besproken? Nou ja… alles wat met zakendoen te maken heeft. En dan bedoelen we echt álles: van productiviteit en ‘verplichte luie dagen’ tot geldzaken en grenzen stellen, promotie op social media en het bouwen van een community. Maar ook: hoe kun je de baas zijn als je niet dé baas bent (als freelancer of in dienst)? En wat doe je als je droomklant je diensten niet kan betalen?

Soms zijn er gasten in de show, maar in veel afleveringen hoor je alleen de twee hosts. En dat is juist heel fijn: de ondernemers noemen zichzelf ‘business besties‘ en zijn dan ook heerlijk op elkaar ingespeeld. Ze zijn enthousiast en gepassioneerd, maar niet over-de-top Amerikaans. Het helpt natuurlijk ook dat ze beide al ruim tien jaar ondernemer zijn en alles vanuit hun eigen ervaring bespreken. De afleveringen over samenwerken bijvoorbeeld sluit natuurlijk perfect aan bij wat zij zelf ook doen.

Being Boss is te beluisteren op onder andere Spotify en iTunes.

Spin-off: de Making a Business podcast

En vind je Being Boss nou leuk? Dan word je vast ook enthousiast van het feit dat Emily en Kathleen nóg een podcast hebben. Vorig jaar startten ze Making a Business en ook daarvan staan inmiddels twee seizoenen met elk 6 afleveringen online. In die podcast geven ze een kijkje achter de schermen van Emily’s nieuwe bedrijf, dat niet gericht is op creatieve diensten maar echt op producten.

In de podcast gaan ze dan ook in op de voor- en nadelen van een productgericht bedrijf én van het hebben van een side hustle, maar ook delen ze de struggles die iedere ondernemer in het begin heeft, zowel qua mindset als qua financiën. Erg interessant voor als je bijvoorbeeld zelf creatieve producten wilt verkopen op Etsy of eBay.

Meer over podcasts:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Luistertip: Being Boss is dé podcast voor (creatieve) vrouwelijke ondernemers
Sluiten