Dit bedrijf begon als grap, maar heeft al 1 miljoen dollar opgehaald aan funding

Soms ontstaan de beste ideeën op de vreemdste manieren. En dan bedoelen we niet onder de douche of op de fiets (hoewel die plekken ook erg inspirerend zijn), maar écht op een vreemde manier. Het bedrijf Better Planet Paper is zo’n bedrijf met een nogal eh, bijzondere start.

Het bedrijf begon als grap…

“Het begon eigenlijk allemaal met een filmscript”, geeft CEO Scott Kufus van Better Planet Paper toe. “Ik had een komisch script geschreven, met de titel Get Rich Quick – The Movie. Dat ging over een proctoloog en de eigenaar van een haarsalon, die toiletpapier verkochten aan hun vrienden om ‘hun schuld weg te vegen’. Dat leek me leuk om in een film te verwerken, want iedereen veegt af.”

Toen hij het script pitchte bij een Hollywoodstudio, was een manager daarvan vooral heel enthousiast over het verdienmodel van het toiletpapier dat in de film voorkwam. Dat is het moment waarop Scott Rufus dacht: waarom eigenlijk niet? In plaats van een film te maken, zette hij toen Better Planet Paper op.

… maar nu wil Better Planet Paper de wereld redden

Better Planet Paper (met als slogan ‘paper with a purpose‘) is een bedrijf dat niet alleen wc-papier verkoopt als abonnement, maar ook nieuwe bomen plant. Voor iedere keer dat er een bestelling komt óf een klant het product aanraadt aan vrienden, wordt er een boom geplaatst in de bossen van de VS.

Dat aanraden doen ze erg slim: als je drie vrienden abonnee maakt, krijg je zelf al je toiletpapier gratis – helemaal bezorgd tot je deur. (Geef toe, jij kent ook de struggle van 32 rollen toiletpapier meeslepen terwijl je boodschappentas eigenlijk al overvol was.)

Inmiddels is het een volwaardige start-up die het beste boomvriendelijke papiermerk voor consumenten in Noord-Amerika wil worden. Zo zie je maar weer: groots dromen loont. Ook als het over toiletpapier gaat.

Lees ook:

Entrepreneur.com

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Dit bedrijf begon als grap, maar heeft al 1 miljoen dollar opgehaald aan funding
Sluiten