Barista café Leiden: een heerlijke werkplek met belachelijk goede koffie

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: het Barista café in Leiden

Het is behoorlijk druk als ik rond half 2 het cafe binnenloop. Als ik aan de bar vraag of er stopcontacten zijn, word ik vriendelijk naar de tweede verdieping verwezen. Gelukkig, want ook op de eerste verdieping is het aardig vol. De sfeer is er in ieder geval erg goed en ik hoop dan ook een plekje boven te scoren.

De werkplek

Op de derde verdieping, de zolder, is de sfeer net zo warm als op de andere verdiepingen. Belangrijker nog: het is er een stuk rustiger, ondanks dat er ook hier aardig wat mensen zitten. Toch is het duidelijk dat dit de werkplek is van het café. Behalve een paar jonge studenten is iedereen geconcentreerd aan het werk.

Het is een kleine ruimte met plek voor zo’n twintig personen. In de hoek staat een grote houten werktafel met verschillende stoelen die er erg comfortabel uitzien. Aan de tafel is er plek voor ongeveer zeven mensen. Boven de tafel hangen mooie gloeilampen in verschillende maten. Aan de andere kant van de ruimte, staan banken met tafels en stoelen. Achter de bank zitten in totaal zes stopcontacten. Dat betekent wel dat  je af en toe moet afwisselen. Ik vind daar een mooi plekje in de hoek.

Het internet is in eerste instantie on point, maar helaas laat de wifi me wel twee keer in de steek. Dat is flink schrikken als je aan het werk bent, dus zorg dat je alles tussentijds goed opslaat. Gelukkig is het maar van korte duur en kan ik beide keren na nog geen minuut weer aan het werk.

Uit de speakers klinken oude klassiekers en top 40 hitjes. Ook erg fijn is dat de wc’s zich op deze verdieping bevinden. Op de begane grond zou je misschien met een minder veilig gevoel je spullen achter laten. Tip: vraag altijd aan je buurvrouw of buurman of ze een oogje op je spullen willen houden als je naar het toilet moet, ongeacht op welke werkplek je zit.

Het eten en de koffie

De serveersters komen regelmatig naar boven om bestellingen op te nemen dus de derde verdieping wordt niet vergeten. De menukaart is een waar feestje en als flexitariër word ik hier erg vrolijk van. Ik bestel een cappuccino met kokosmelk en het is een van de lekkerste die ik ooit heb geproefd. Als er een goede reden is om hier te flexwerken dan is het wel de koffie. Het cafe maakt gebruikt van o.a. hun eigen koffiebonen en hebben heerlijke variaties zoals een moccachino met vanille, slagroom en kersen topping.

Het ontbijt is verkrijgbaar tot twaalf uur, wat eigenlijk wel erg jammer is gezien het menu. Salted caramel pancakes, getoast suikerbrood en de populaire smoothie bowl. Het meisje naast me is dan ook een beetje teleurgesteld als ze te horen krijgt dat ze nu geen smoothie bowl meer serveren.

De lunch kun je gelukkig wel heel de dag bestellen en er is een hoop om uit te kiezen. Quiche, wraps, quesadilla, club sandwiches (die met tortilla chips worden geserveerd), warme broodjes, açai bowls en salades. Keus zat dus! De prijzen zijn schappelijk, zo betaal je voor het ontbijt zo’n 5 á 10 euro en de lunch kan het oplopen tot zo’n 11 euro. Voor de lunch bestel ik een flatbread veggie die bestaat uit een soort krokante tortilla met gegrilde groentes en baba ganoush. Het is een klein stukje vega hemel op mijn bord, maar het is helaas niet erg vullend.

Pluspunten

  • Rustige werkplek
  • Vriendelijk personeel
  • Snel internet
  • Heerlijke kopjes koffie

Minpunten

  • Wi-Fi valt soms weg
  • Populaire plek dus kans dat het vol zit

Adres en openingstijden

Barista café Leiden is van maandag tot zaterdag geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Op zondag openen ze een uurtje later en zijn ze geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
Catharinasteeg 5
2311 DE Leiden

Meer fijne werkplekken

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Barista café Leiden: een heerlijke werkplek met belachelijk goede koffie
Sluiten