Bakker van Maanen in Leiden: een fijne pitstop voor een paar uurtjes werken

Kun je je thuis niet meer concentreren? We’ve been there. Opeens zijn er nog heel veel klusjes in huis te doen, of heeft de buurman besloten keihard met smartlappen mee te zingen. Wij zoeken daarom hotspots door heel Nederland en laten jou de mooiste plekken zien waar jij meteen wil werken. De hotspot van deze week: Bakker van Maanen.

Ja,  je leest het goed: Bakker van Maanen. We horen je denken: en dat is een goede werkplek? Ja zeker, al is het misschien wel zoeken naar stopcontacten. Deze plek heeft genoeg andere voordelen. Bakker van Maanen zit trouwens niet alleen in Leiden, maar ook op veel andere plekken in Nederland.

De werkplek

Een bakkerij en een café in één: de perfecte plek om op de vroege morgen wat mails weg te werken onder het genot van een goed ontbijt. Ik kom wat later op de middag binnengelopen en bedenk me gelijk dat ik nog brood moet halen. Erg handig dus! Het is helaas even zoeken naar een stopcontact. Er zijn er maar een paar. Het is dus geen geschikte plek om er de hele dag te tikken.

Aan de ene kant vind je een heuse bakker en aan de andere kant het café. Er staan twee grote werktafels en meer dan genoeg andere tafels met stoelen. De grote werktafels lenen zich erg goed om te vergaderen met een grote groep. Handig voor een brainstormsessie of als je met collega’s buiten kantoor wil vergaderen.

bakker in leiden

Sinterklaas specials

Er staat een heuse Sint-soep op het menu oftewel: tomatensoep met een kaastengel in de vorm van de staf van Sinterklaas. Helaas is de keuken al dicht en ik kan ik deze niet bestellen. Teleurgesteld kijk ik verder op het menu, want ik voelde me niet zo lekker en kon wel een soepje gebruiken. De serveerster schiet me gelijk te hulp en raad me een kopje gemberthee aan. “Dat helpt ook als je verkouden bent”, zegt ze overtuigend. We kletsen even en ze geeft me nog meer tips voor thuis. “Echt doen hoor, het helpt echt”, roept ze na terwijl ze wegloopt om de bestelling op te halen.

Op het menu staan nog andere Sinterklaas specials, zoals een speculaas ontbijtje dat bestaat uit yoghurt met granola, mandarijn, speculaas, pure chocolade en honing. Ook is er een Speculatte: een latte machiatto met slagroom, stukjes speculaas en speculaassiroop. Yumm, de kans is groot dat ik terugkom om het allemaal proberen.

Pluspunten

  • Gezellige sfeer
  • Betrokken personeel
  • Vers brood, taart en gebak
  • Prima wifi

Minpunten

  • Weinig stopcontacten
  • Niet geschikt om heel de dag te tikken

Adres en openingstijden

Bakker van Maanen is elk dag geopend van 08:00 tot 18:00 uur en kun je vinden aan de Nieuwe Rijn 39 in Leiden.

Meer fijne werkplekken

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Bakker van Maanen in Leiden: een fijne pitstop voor een paar uurtjes werken
Sluiten