Helemaal zen – dit zijn de beste apps voor mindfulness

Het leven is vaak druk en daarom kun je best wel wat mindfulness gebruiken. Even een momentje voor jezelf om tot rust en tot jezelf te komen. Dit kan tegenwoordig al makkelijk met behulp van handige apps voor mindfulness. Wij zetten een aantal voor je op een rijtje.

Mindfulness betekent simpelweg meer bewust zijn van het moment. Je richt je gedachten op één ding en probeert daarmee tot rust te komen. Meestal worden we overspoeld door allerlei verschillende gedachten en bezigheden; daardoor is ons hoofd onwijs vol. Door mindfulness ga je dit tegen.

> Good morning! Met deze 6 self-care routines begin jij je dag stressvrij

De beste apps voor mindfulness

Mogen deze apps niet voor jou werken, zijn er ook veel mindfulness-podcasts te vinden op onder andere Spotify en Apple Music.

Headspace

De reclames heb je vast al eens voorbij zien komen op YouTube. Headspace is een uitgebreide handige app, waarbij je vaak wel extra’s moet betalen voor de echte handige dingen. De meditatie wordt aangeboden door Andy Puddicombe, een voormalig Tibetaanse monnik die regelmatig op de BBC verschijnt. Headspace draait vooral om 10-minuten-meditaties.

Calm

Calm is een fijne app voor mindfulness die je gratis kunt proberen. Je kunt meteen aangeven waar jij ‘mindful’ van wordt, wat je wilt bereiken en hier speelt de app vervolgens op in. Je kunt de basis van meditatie leren, maar ook meer de diepte in gaan en verschillende oefeningen proberen.

Smiling Mind

Smiling Mind is een gratis meditatie-app uit Australië van een non-profit organisatie en gemaakt voor het hele gezin. De app heeft oefeningen voor volwassenen en opgroeiende kinderen. Het biedt speciale programma’s voor op werk, op school en thuis. Dat ook kinderen hiervan kunnen profiteren, maakt deze app uniek. Het is wel allemaal in het Engels.

Insight Timer

Insight Timer is de app met de meeste gratis mindfulness meditaties. Kies uit verschillende thema’s zoals stress, focus of slaap. De meditaties worden gegeven door talloze leraren, muzikanten en goeroe’s. Ook Nederlandse leraren! Je kunt betalen voor extra’s, maar de gratis versie heeft al genoeg opties. Insight Timer heeft ook een grote community die met elkaar praat over mindfulness en meditatie.

Buddhify

Buddhify is een mindfulness app die ook voor de ervaren meditator interessant is door de verschillende meditaties passend bij verschillende situaties. Zo kun je altijd en overal mediteren met deze app. Je kunt handig je voortgang bijhouden met statistieken en verschillende instructeurs kiezen. Voor sommige functies moet je betalen.

Stop, breathe and think

Dit is een toegankelijke en makkelijke app; handig voor iedereen. Je leert hiermee de basis van meditatie en je kunt kiezen uit meditaties die ieder onderwerp behandelen. De app vraagt bij openen naar je stemming van die dag en aan de hand daarvan krijg je meditaties aanbevolen.

Dit vind je misschien ook interessant

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Helemaal zen – dit zijn de beste apps voor mindfulness
Sluiten