Tessa Ham
Tessa Ham Leren 9 feb 2019

Met deze 5 apps creëer je de mooiste Instagram Stories

Je ziet ze vast weleens voorbij komen: mooie unieke Instagram Stories die met een andere app zijn gemaakt. Het is een makkelijke manier om jouw Stories op te laten vallen tussen de rest. Al die frames, ‘polaroids’ en mooie montages zijn helemaal niet zo veel werk als je denkt.

Binnen een paar klikken heb je zo’n origineel plaatje. Deze apps zijn onze favorieten:

Unfold

Veel influencers gebruiken de app Unfold. Wij snappen wel waarom: hij is ontzettend makkelijk te gebruiken. Je kiest één van de sjablonen uit, importeert jouw foto’s, voegt eventueel wat tekst toe en voila! Let op dat er wel gratis sjablonen zijn, maar dat de meeste wel betaald zijn.

InShot

Op InShot kun je vette achtergronden voor je Instagram Stories creëeren. Je kunt het bijvoorbeeld wazig maken, of een andere foto toevoegen als achtergrond. Maar deze app is ook heel goed om video’s mee te editen. Je kunt de speed aanpassen (handig voor snelle of slow-motion video’s!) en speciale effecten als glitches en pixels toevoegen.

Nichi

Nichi lijkt een beetje op Unfold, maar de stijl van deze app is wat ‘schattiger’ en heeft echt een vintage look. Ook bij deze app kun je kiezen uit (gratis of betaalde) sjablonen. Je kunt eventueel ook from scratch beginnen, mocht je in een creatieve bui zijn.

niche, app, instagram stories

Volg jij ons eigenlijk al op Instagram

Hypetype

Ben je veel bezig met tekst op Instagram? Waar andere apps zich vooral focussen op beeld, draait het bij Hypetype helemaal om de tekst. Je kunt een lettertype plus effect uitkiezen(de tekst verschijnt bijvoorbeeld op beeld). Deze wordt nog niet super vaak gebruikt, waardoor je echt unieke content maakt.

Canva

In tegenstelling tot Unfold en Niche heeft Canva een meer design-achtige feel. Het is dus maar net wat jouw smaak is, want ook hier kun je een sjabloon kiezen of zelf aan de slag gaan. Bij Canva kun je ook miljoenen illustraties of afbeeldingen toevoegen. Maar het grootste voordeel is toch wel dat je ze via je desktop kunt maken.

Meer Instagram tips?

Like the smell of fresh juice in the morning? Meld je aan voor onze wake-up letter

* indicates required


Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Met deze 5 apps creëer je de mooiste Instagram Stories
Sluiten