Deze 5 apps helpen je productiever, gemotiveerder en liever voor jezelf te zijn

Ben je niet zo’n held in het behalen van je persoonlijke doelen? Beschouw jij jouw to do-list als je grootste vijand? Goed nieuws! Er zijn heel wat apps die je een handje kunnen helpen en ervoor zorgen dat je jouw doelen wél behaalt. Omdat niemand tijd heeft om alle apps out there door te spitten op zoek naar de fijnste, zetten we er vijf voor je op een rij.

Deze vijf apps helpen je de persoon te worden die je altijd had willen zijn. Ze focussen op het creëren van gezonde gewoontes, op het behalen van doelen en op het succesvol aftikken van je to do-list. Handig!

5 apps die je helpen om de persoon te worden die je wil zijn

1. Forest – Stay Focused

De naam van de app geeft het al voor een groot deel prijs: Forest – Stay Focused helpt je om de focus te bewaren tijdens het uitoefenen van (creatief) werk. Want is het soms niet extreem moeilijk om alle notificaties, telefoontjes en e-mails die binnenkomen te negeren? Juist ja.

En dat is precies de afleiding die Forest voor je weghaalt. In de app stel je zelf een tijdsperiode in waarop je onafgebroken wil werken. In die tijd zie je op je scherm een klein boompje groeien. Neem je je telefoon erbij om een andere app te openen, dan stopt de boom met groeien. En zeg nu zelf: dat wil je toch niet?

2. Tobee

Tobee laat je een positieve, bevestigende zin kiezen die vervolgens op je scherm gaat verschijnen. Je kan kiezen tussen thema’s als zelfvertrouwen, zelfliefde, enzovoort.

Zodra deze zin op je scherm verschijnt, is het belangrijk dat je even pauze neemt om de woorden tot je door te laten dringen. Op die manier kan je mindset beetje bij beetje veranderen op een positieve manier.

3. Productivity Challenge Timer

Productivity Challenge Timer is een app die je een bepaald aantal uur werk per dag laat leveren én je extra uitdaagt door je de volgende dag nét iets meer te laten werken.

De Productivity Challenge Timer kent eerder een harde aanpak, de app ‘roept’ ook naar je als je bepaald werk niet hebt verricht en zal je zelfs (met enige humor weliswaar) beledigen als je te lang hebt gepauzeerd. Voor sommige mensen is dit echter precies wat ze nodig hebben!

4. Habitica: Gamified Taskmanager

Krijg jij paniekaanvallen bij de gedachte aan je eindeloze to-do-list? Dan is Habitica jouw redding! Habitica zet je to do-list namelijk om in een spel, inclusief avatars en levels.

Deze app is dus speciaal voor iedereen die liever gamet dan een lijstje met taken afwerkt. Want Habitica weet die twee moeiteloos te combineren in een fijne app, en je zal zien: taken afronden was nog nooit zo makkelijk!

5. Fabulous – Daily Motivation

Fabulous is een app voor iedereen die graag gezonde gewoontes wil creëren. De filosofie die hier wordt toegepast is: begin met kleine stapjes!

De app zal je uitdagen om kleine routines uit te voeren. Hiervoor stuurt ‘ie jou herinneringen en zelfs persoonlijke berichtjes om je aan te moedigen en te steunen. In tegenstelling tot de hierboven beschreven Productivity Challenge Timer, is dit dus een veel zachtaardigere aanpak (en voor sommige mensen werkt dat toch net wat beter!).

Al deze apps zijn te downloaden via de App Store. 

Meer handige apps?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Deze 5 apps helpen je productiever, gemotiveerder en liever voor jezelf te zijn
Sluiten