Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Geld 25 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze apps helpen je financiën op orde te houden

Als het einde van de maand weer in zicht is, betekent dat vaak aftellen naar payday. Want misschien had je je vorige week toch niet zo moeten laten gaan op Zalando, of liet je budget dat tripje naar Parijs eigenlijk niet echt toe… Moeite met je budget te beheren? Deze apps helpen je financiën op orde te houden.

Het openen van mijn persoonlijke bankapp gaat af en toe gepaard met lichte stress. Wat zal het saldo deze keer weer zijn? Jammer dat dit steeds zo’n verrassing moet zijn, want er bestaat een groot aantal handige apps die het overzicht op financiën bewaren. Een beter geldbeleid is dus heus niet zo moeilijk als we (inclusief mezelf) vaak denken.

De beste apps die je financiën op orde houden

1. Wally Lite

Het leuke aan Wally Lite? Dat het gemaakt is door gewone mensen, voor gewone mensen. Je hoeft dus geen CFO zijn om de app te begrijpen. De app helpt wel om je financiële doelen te behalen. Zo kan je bijvoorbeeld sparen voor een trip naar Zuid-Amerika door in te geven dat je elke maand een paar tientjes opzij wil zetten. Leuk toch?

2. Toshl

Nog zo’n eenvoudige en gebruiksvriendelijke app is Toshl. De app deelt je uitgaven en inkomsten in per categorie, waardoor je met één blik leert waar je (te) veel geld aan uitgeeft. Extra troef: dat leuke monstertje in hun design.

3. Mint

Eén van de allerbeste gratis budget apps is Mint. Mint creëert budgetten, traceert je rekeningen en stuurt je updates over je saldo. Mint zoekt automatisch ook patronen in jouw uitgaven en maakt dan suggesties over hoe het beter kan. Pluspunt: de handige grafieken en taartdiagrammen die je een overzicht bieden in jouw financiële situatie.

Lees ook: 6 tips om meer salaris aan het einde van de maand over te houden

4. Goodbudget

Buiten het feit dat deze app super handig in gebruik is, is deze app ook nog eens op de markt gebracht door een team van vrouwen. Alleen al daarom zouden we deze app installeren, want de financiële industrie wordt vaker wel dan niet gedomineerd door mannen. Een overzicht krijgen op je uitgaven en sparen voor grote uitgaven: met Goodbudget wordt het plots eenvoudig.

5. Honeyfi

Van Honeyfi zijn we stiekem toch wel fan. Deze app richt zich op de gemeenschappelijke uitgaven van koppels. De app helpt jou en je partner om een budget te creëren en inzicht te krijgen in gemeenschappelijke uitgaven. Een must voor elk huishouden! Want geld is het nooit waard om ruzie over te maken, toch?

Meer weten over geld?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Deze apps helpen je financiën op orde te houden
Sluiten